“El Kaide’nin eline geçmesi için…”

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Mitt Romney, Suriye konusundaki açıklamalarını sürdürdü.

Geçen hafta Obama ile yapılan münazaranın ardından yapılan anketlerde öne geçtiği görülen Romney, CNN’de Wolf Blitzer’ın sorularını yanıtladı.

Cumhuriyetçi adaya, önceki günkü konuşmasında ”Suriye muhalefetine silah desteğine” dair sözleri hatırlatılarak, ”Bu silahların teröristlerin ya da El Kaide’nin eline geçmemesini nasıl sağlayacaksınız” sorusu yöneltildi.

Romney, ABD’nin, kendisini olayların insafına bırakmak yerine, olayları biçimlendirmesi gereğine vurgu yaparak, ”Bu, istihbarat kaynaklarına sahip olacağız anlamına geliyor” ifadesini kullandı.

“SUUDİLER VE TÜRKLERLE”
Romney, ”Aynı zamanda, Suriye konusuyla çok yakın ilgili olan bölgedeki dostlarımızla, özellikle Suudiler ve Türklerle birlikte çalışabiliriz. Suriye içerisinde aklı başında, ılımlı, El Kaide ya da cihatçı bir gruba ait olmayan kesimleri saptamak için onlarla birlikte çalışabiliriz. Bu kesimleri bir araya getirip onlara belki fon sağlayabiliriz. Diğer destek türleri arasında, sizin de işaret ettiğiniz gibi, silahlar olabilir, böylece kendilerini savunabilirler. Bu silahlar Türkler’den ya da Suudiler’den gelebilir” diye konuştu.

Buradaki kilit nokta, ”sadece oturup, işlerin iyi gitmesini ummak” yerine, İran’ın Suriye’de büyük bir rol oynadığının farkında olmak olduğunu kaydeden Romney, ”Bizim ve bölgedeki dostlarımızın da Suriye’deki gelişmelerin biçimlendirilmesine, Esed’den kurtulmamız ve onun yerini kaosun ya da onun kadar kötü, hatta daha da kötü bir yapılanma türünün almamasını sağlamaya yardım etmede rol oynamamız gerekiyor” dedi.

1360060cookie-check“El Kaide’nin eline geçmesi için…”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.