“El Nusra’ya Bakan’dan destek!”

Türkiye’nin El Nusra’ya desteği belgelendi. İçişleri Bakanı Güler imzalı belgede, ‘Bölgesel çıkarlarımız temelinde PYD’ye karşı desteklediğimiz El Nusra mücahitlerine gerekli desteğin sunulması, kamuya ait sosyal tesislerde barındırılmaları’ ifadeleri yer alıyor. Aynı belgede teröristlerin geçişleri için kolaylık sağlanması da isteniyor.

İDDİALAR YANITLANMAYI BEKLİYOR

21714546-47201 (81340) 224-5825/42438 sayılı ve 2013/12 sıra numaralı genelgede, “Mücahitlerin Diyanet İşleri Misafirhanelerine bağlı kuruluşlar ve Milli İstihbarat Teşkilatımız tarafından belirlenen kamu misafirhanelerinde konaklatılmaları uygun görülmüştür” deniliyor.

EL NUSRA’YA MİT’İN DENETİMİNDE DESTEK

15/03/2013 tarihli gizli ibareli belgede, “Milli İstihbarat Teşkilatımız denetiminde çeşitli ülkelerden getirilerek bölücü örgüt PKK uzantısı PYD’ye karşı savaştırılan, ağırlıkta Çeçen ve Tunusluların bulunduğu El Nusra’ya bağlı mücahitlerin geçişlerinde gerekli desteğin sağlanarak, güvenliklerine ve konunun gizliliğine riayet edilmesi önem arz etmektedir” ifadeleri yer alıyor.

‘PYD’YE KARŞI SAVAŞTIRIYORUZ’

Gizli ibareli belge İçişleri Bakanı Muammer Güler’in imzasıyla Hatay Valiliği’ne 15/03/2013 tarihinde yazılmış. 21714546-47201 (81340) 224-5825/42438 sayılı ve 2013/12 sıra numaralı genelgenin konusu ise şöyle tanımlanıyor: “Bölgesel çıkarlarımız temelinde PYD güçlerine karşı desteklediğimiz El Nusra mücahitlerine aşağıda belirlenen çerçevede desteğin sunulması, iliniz sınırları içindeki kamu kurumlarına ait sosyal tesislerde barındırılmaları.”

‘HER TÜRLÜ DESTEK SUNULSUN’

Söz konusu belgede, “Milli İstihbarat Teşkilatımız denetiminde çeşitli ülkelerden getirilerek bölücü örgüt PKK uzantısı PYD’ye karşı savaştırılan, ağırlıkta Çeçen ve Tunusluların bulunduğu El Nusra’ya bağlı mücahitlerin, iliniz sınırları içinden Suriye’ye geçişlerinde, istihbarat görevlilerine gerekli desteğin sağlanarak, güvenliklerine ve konunun gizliğine riayet edilmesi önem arz etmektedir” ifadelerine yer veriliyor. Belgede, MİT ve ilgili mercilerin bu konuda görevlendirildiği ve Hatay Valiliği ile koordineli çalışacağına da vurgu yapılmış.

HATAY STRATEJİK MERKEZ

Belgede, çetecilerin Rojava’ya geçişinde Hatay’ın stratejik bir konumuna işaret edilerek, bu bağlamda çeteci gruplara lojistik desteğin aktarılması, eğitimleri ve yaralıların tedavisi ve geçişlerinin ağırlıklı olarak bu kentten yapılacağı talimatı yer alıyor. Çeteci gruplara mensup bireylerin çeşitli kurumlar tarafından karayolu ve havayolu ile Hatay’a gönderildiğine yer verilen belgenin devamında, “İlinize gönderilen mücahitlerin büyük bir gizlilik içerisinde konum itibariyle Diyanet İşleri Misafirhanelerine bağlı kuruluşları ve MİT tarafından belirlenen kamu misafirhanelerinde konaklatılmaları uygun görülmüştür” deniliyor.

İŞTE O BELGE!

1397260cookie-check“El Nusra’ya Bakan’dan destek!”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.