Elektrik cennet’ten çıkmış…

Bob Jones Üniversitesi’nin ders kitabı olarak bastırdığı “Science 4 Students” başlıklı, Öğrenciler için Bilim kitabında, elektiriğin tam olarak ne olduğu anlatılmayıp bunun yerine İncil’den alıntı yapılması ABD’deki “gerçek bilim çevrelerince” yadırgandı. Kitapta elektriğin görülemeyen ancak hissedilen bir şey olmasına dikkat çekilerek, hissedilen her şey Tanrı’dan gelir vurgusu yapıldı.

İncil’in Psalm 77:18 başlıklı bölümünden alıntı yapan ders kitabına göre, “Gökgürültüsü cennetten geldi, şimşekler dünyayı aydınlattı, dünya bununla titredi ve sarsıldı,” deniliyor. Elektriğin de bu şekilde yeryüzüne ulaştığı, ancak bilim dünyasının tam olarak elektriği anlayamadığı, onu kavramak için Tanrı sözüne gerek duyulduğu Üniversite kitabında yer aldı.

Amazon.com üzerinden satışı da yapılan kitabı basıp öğrencilerine yayan Bob Jones Üniversitesi Güney Carolina Eyaleti’nde bulunuyor. Protestan din eğitimi üzerine 1927’de kurulmuş olan okulun 5 bin civarında öğrencisi burada eğitim alıyor. Üniversitenin web sayfasında ise “Tanrı kelâmı doğrultusunda bilim eğitimi” yapıldığı sıkça vurgulanıyor.

1505950cookie-checkElektrik cennet’ten çıkmış…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.