Elektrik zammına mumlu protesto

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde toplanan grup üyeleri, elektrik zammına tepki içeren ve zammın geri alınmasını isteyen dövizler ve yanan mumlar taşıdılar.

THD Genel Başkanı Turhan Çakar, grup adına yaptığı basın açıklamasında,konutlardaki elektrik fiyatının Aralık 2007’den itibaren yüzde 64,5 artırıldığını belirterek, bunun tüketiciye yüklenen dolaylı vergi olduğunu savundu.

Bu yıl doğal gaz satış fiyatında yüzde 61 oranında indirime gidilmesiyle elektrik fiyatlarında da en az yüzde 50 indirim yapılmasını beklediklerini ancak bunun gerçekleşmediğini kaydeden Çakar, ”Yoksa seçim yatırımlarının neden olduğu bütçe açığı mı kapatılıyor? Bunun faturası tüketiciye mi çıkarılıyor?” diye sordu.

Elektrik maliyet hesaplarının gerçek verilerden ve saptırılmadan yapılmasını isteyen Çakar, ”Son elektrik zamlarından sonra, tüketiciler olarak artık evlerimizde elektrik kullanamaz hale geldik. Elektriği kapatarak ampulü karartmak zorunda kaldık. Bundan sonra mum mu yakacağız?” dedi.

Basın açıklamasının ardından, yanlarında getirdikleri temsili olarak karartılmış bir lamba ile yaktıkları mumları Bakanlığın bahçesindeki bir ağacın önüne bırakan grup, daha sonra dağıldı.

1217460cookie-checkElektrik zammına mumlu protesto

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.