‘Elleri kırarız’ İngiltere basınında

“Erdoğan kendisini suçlayanların ellerini kıracağını söyledi” başlığı altında Times, Başbakan’ın iktidarını zayıflatma amacıyla yolsuzluk suçlamalarını kullanmak isteyenlerin “ellerini kıracağını” söylediğini; emniyet müdürlüklerinde de “tasfiye” olduğunu yazıyor.

Erdoğan’ın “Herkes haddini bilecek” dediğini de yazan gazetenin haberi şöyle devam ediyor:

“Hükümetin göbeğinde milyonlarca dolarlık yolsuzluğun yapıldığı iddialarıyla gerçekleştirilen polis operasyonunun ardından otoriter Başbakan 11 yıllık iktidarına en büyük zararı veren krizle karşı karşıya.

Yetkililer, operasyonun önünü kesme amacıyla hafta sonunda 25 üst düzey emniyet amirini görevden aldı. Salı günü Erdoğan’a yakın isimlerin gözaltına alınmasının ardından skandalın ortaya çıkmasıyla da birçok emniyet amiri görevlerinden alınmıştı.

Cumartesi günü de mali suçlara bakan bir emniyet görevlisi arabasında kafasından vurulmuş halde bulundu. Yetkililer kendisinin intihar ettiğini söylüyor.”

Times gazetesi, soruşturmanın ve misillemelerin Erdoğan ile Fethullah Gülen arasındaki bir çatışmanın yansıması olduğunu söylüyor. Gazete ayrıca Gülen’in Cuma günü yayınladığı vaazda polis soruşturmasına engel olmaya çalışanları kastederek “Allah onların evlerine ateşler salsın, yuvalarını yıksın” dediğine de yer veriyor.

Times, haberin devamında Başbakan’ın yolsuzluk iddialarından “hükümetini devirmeyi amaçlayan yabancı güçleri” sorumlu tuttuğunu; ve “provokatif eylemlerde” bulunmakla suçlanan diplomatları sınır dışı etmekle tehdit ederek Türkiye’yi diplomatik bir krizin ortasına atma riskine girdiğini öne sürüyor.

Gazete, tehdidin Amerika Birleşik Devletleri’nin büyükelçisi Francis Ricciardone’ye yöneltildiğinin tahmin edildiğini yazıyor.

Başbakan Erdoğan ve Türkiye’deki yolsuzluk operasyonuna Financial Times gazetesinde de yer veriliyor.

Erdoğan’ın “hükümetle polisi ve savcıları karşı karşıya getiren, ve gittikçe derinleşen bir yolsuzluk operasyonuna rağmen yetkililerine arka çıktığını” yazan Financial Times, “protestolara müdahale ederek Ankara’nın gücünü pekiştirmeye çalıştığını” okuyucularına aktarıyor.

Financial Times, dün İstanbul’da gerçekleşen gösteriye polisin biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ettiğini yazıyor.

Gazete, Erdoğan’ın yolsuzluk iddialarından yabancı güçleri ve medyayı sorumlu tuttuğunu da aktarıyor.

850030cookie-check‘Elleri kırarız’ İngiltere basınında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.