Şemdinli için Fransa türü protesto

Nurtepe Mahallesi’nde Sabri Kırkbaş yönetimindeki Taksim-Güzeltepe hattında çalışan 34 MLY 59 plakalı körüklü belediye otobüsü, maskeli kişilerce durduruldu. Kırkbaş’ı aşağıya indiren bu kişiler, camlarını sopalarla kırdıkları otobüsü molotofkokteyli atarak ateşe verdi.


Otobüsteki yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, gruptakiler Şemdinli’deki olayları protesto eden sloganlar attıktan sonra kaçtı.


Öte yandan, Gazi Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde toplanan yüzleri maskeli bir grup, pazar tahtalarını ateşe verdi.


Yasadışı slogan atan bu kişiler, polis ekiplerinin olay yerine gelmesiyle ara sokaklara kaçarak dağıldı.


BÖLGEDE GERGİNLİK SÜRÜYOR


Öte yandan Hakkari’deki olaylarda öldüğü açıklanan göstericinin, ağır yaralı olarak Van Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği bildirildi.


Hakkari Emniyet Müdürü Yaşar Ağdere, merkezdeki olaylarda 5’i polis memuru olmak üzere toplam 20 kişinin yaralandığını, Van’a sevk edilen ve öldüğü söylenen göstericinin ise hayati tehlikesinin bulunduğunu söyledi.


Yüksekova’daki olayları protesto etmek amacıyla Hakkari şehir merkezinde başlayan gösterilerde öldüğü açıklanan Ayhan İnci’nin, ağır yaralı olarak Van Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek, tedavi altına alındığı bildirildi.


Ağdere, Hakkari merkezde geniş güvenlik önlemlerinin alındığını ve şu anda durumun sakin olduğunu kaydetti.


ORTAK BİLDİRİ


Aydınlar Girişimi, Barış Girişimi ve Yurttaş Girişimi tarafından Şemdinli olayları konusunda yayınlanan ortak bildiride, ”PKK’nın silahlı eylemlere derhal son vermesini, devletin ve hükümetin de Sayın Başbakan’ın ağzından verilen sözleri vakit geçirmeden yerine getirmesini ve provokatörlerin Susurluk davasında olduğu gibi dokunulmazlık zırhlarının ya da koruma duvarlarının arkasına saklanmasına fırsat vermemesini bekliyoruz” denildi.

1026410cookie-checkŞemdinli için Fransa türü protesto

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.