Şemdinli için TBMM araştırması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ”Devletimizle milletimizi karşı karşıya getirme gayreti içerisinde olanlar, bunun bedelini mutlaka ödeyecektir, ödemelidir” şeklindeki açıklamasından sonra AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Şükrü Ayalan, yarın meclis araştırması açılmasını isteyeceklerini bildirdi.


Ayalan başkanlığındaki AK Parti Heyeti, Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ndeki incelemelerini dün de sürdürdü.


İlçede olup biten olayları yakından incelediklerini ifade eden Ayalan, ”Kesinlikle bu işin peşini bırakmayacağız. 6 kişiyse 6, 16 kişiyse 16. Bu olayların failleri kimse, bedellerini ödeyecek. Bu Sayın Başbakanımızın emridir. Bunun sonunu hepimiz izleyeceğiz. Bu film burada bitmez. Başbakanın talimatıyla yarın araştırma önergesi verilecek. Mecliste araştırma komisyonu kurulacak ve bu olay meclis tarafından takip edilecektir. Yani hem yasama hem yürütme her haliyle bu olayın üzerinde durmaktadır. Bunu böyle biliniz” dedi.


BİRİ ASKERİ PERSONEL, İKİ KİŞİ TUTUKLU


Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz, Şemdinli olayları ile ilgili gözaltına alınan 4 kişiden 2’sinin tutuklandığını bildirdi.


Vali Erdoğan Gürbüz, Şemdinli ilçesinde meydana gelen olaylarla ilgili gözaltına alınan 4 kişiden 2’sinin tutuklandığını, tutuklanan iki kişiden birinin kamu görevlisi, diğerinin ise sivil olduğunu söyledi.


Şemdinli Kaymakamı Mustafa Cihat Seslihan, ”Tutuklanan iki kişiden birisi askeri personel” dedi.


”OLAY GEÇİŞTİRİLEMEYECEK KADAR BÜYÜK”


CHP Genel Sekreteri Cevdet Selvi, Şemdinli’deki olaylarla ilgili ”Bu olayın kapatılarak, hafife alınarak geçiştirilmeyecek kadar büyük olduğu gördük” dedi.


İlçe halkının olaylarda duyarlı davrandığını belirten Selvi, ”Bugüne kadar ‘Yapanın yanına kar kalmayacak, sonuna kadar gideceğiz’ sözlerinin, ciddi, samimi, gerçekçi, siyasal anlayışlara mahkum etmeden, siyasi çıkarlar dikkate alınmadan, rantın etkisi unutulmadan ele alınması, ciddi yararlar getirecektir” diye konuştu.

1026300cookie-checkŞemdinli için TBMM araştırması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.