Şemdinli sanıklarını asker yargılayacak

Askeri mahkemede görülmesi gerektiği ve eksik soruşturma olduğu gerekçesiyle Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından bozulan ve Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iade edilen, Astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile itirafçı Veysel Ateş’in yargılandığı Şemdinli Davası’na devam edildi.
 
Davanın dünkü duruşmasına sanıklar ile bombalanan Umut Kitapevi sahibi Seferi Yılmaz, DTP Van Milletvekilleri Özdal Üçer ve Fatma Kurtulan, DTP Van İl Başkanı Abdurrahman Doğar, Şemdinli Belediye Başkanı Hurşit Tekin, Bostaniçi Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek ile bombalamada yaralanan Metin Korkmaz isimli ilçe sakini katıldı.
 
Duruşmada mahkeme takipsizlik kararı vererek davayı askeri mahkemeye gönderdi.
 
Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde, 9 Kasım 2005’te Seferi Yılmaz’a ait bir kitabevini bombalarken halk tarafından suç üstü yakalanan astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile itirafçı Veysel Ateş, Van 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde birçok skandala konu olan yargılama ardından, ”adam öldürmek, çete kurmak ve adam öldürmeye teşebbüs” suçlarından, 39 yıl 5 ay 10’ar gün hapis cezasına çarptırılmışlardı.
 
Ancak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, yerel mahkeme kararının eksik soruşturma ve esastan bozularak, davanın askeri mahkemede yeniden görülmesini talep etmişti.
Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi de, bu talep doğrultusunda karar alarak, dosyayı yeniden Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermişti.

1048160cookie-checkŞemdinli sanıklarını asker yargılayacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.