‘Şemdinli’nin bedelini mutlaka ödeyecekler’

Erdoğan, Katar’a hareketinden önce, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:


”Şu anda bildiğimiz gibi 2 tutuklama var. Süreç bir şeklide izleniyor. Mülkiye müfettişleri ve İnsan Hakları Komisyon üyelerimiz orada. Genel başkan yardımcımız ve milletvekillerimiz de oradalar. Bütün bu çalışmalar yaptıktan sonra tekrar bir değerlendirme yapılacak. Atılması gereken adımları atıyoruz.”


“Kimse bizden bu konuda herhangi bir kayırmacılık beklemesin” diyen Başbakan şöyle devam etti:


“Bu işi sonuna kadar kovalayacağız. Bilerek ya da bilmeyerek devletimizle milletimizi karşı karşıya getirme gayreti içerisinde olanlar, bunun bedelini mutlaka ödeyecektir, ödemelidir. Geçmişte biliyorsunuz bunun bazı örneklerini ülkemiz yaşamıştır. Biz bunu tekrar ülkemize yaşatmak, bunun bedelini ülke geneline yaymak, yaydırmak, buna fırsat vermek asla istemiyoruz. Hükümetimiz olarak, Genelkurmayımız olarak birbirimizle irtibatlı bunun takipçisiyiz.”


VAN’DA GERGİNLİK


Öte yandan Van’da, Şemdinli’deki olayları protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlemek isteyen gruba güvenlik güçleri müdahale etti, 24 kişi gözalıtana alındı.


Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen olayları protesto etmek amacıyla DEHAP binası önünde toplanan ve yapılan basın açıklamasının ardından slogan atarak yürümek isteyen gruba, polis izin vermedi.


Bunun üzerine bazı işyerlerinin camlarını kıran grubu, polis göz yaşartıcı bomba kullanarak dağıtmaya çalıştı. Ara sokaklara dağılan göstericilerden, 24’ünün gözaltına alındığı bildirildi.


İLGİLİ HABER:


Şemdinli son olsun!


‘Aydınlığa kavuşturun’


‘Hakkari’de Yeni Bir Susurluk Var’

1026270cookie-check‘Şemdinli’nin bedelini mutlaka ödeyecekler’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.