Emek Ödülü Tarık Akan’a

Ankara Uluslararası Film Festivali Aziz Nesin Emek Ödülü Tarık Akan’a Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivali, bu yıl 03 -13 Mart 2005 tarihleri arasında Ankaralı sinemaseverlerle buluşacak.

Festivalin kurucularından Aziz Nesin’in adını taşıyan Emek Ödülü, bu yıl yüzden fazla filmde rol alan Tarık Akan’a sunacak. Festival jürisi, ödülün Akan’a verilme gerekçesini şöyle açıkladı:

“1970’li yıllarda başladığı sinema serüveninde kendisine biçilen rollere rıza göstermeyerek kendi rollerini “yarattığı”, sinemaya “heybetli” bir görsellikle bezeli “destansı” oyunculuklar armağan ettiği ve sinema yapmakla haksızlığa karşı çıkmayı eşdeğer tutup usanmadan oynadığı bütün roller için 2005 Aziz Nesin Emek Ödülü’ne değer bulunmuştur…”

Ödül, 3 Mart tarihinde düzenlenecek Festival Açılış Töreninde Tarık Akan’a sunulacak.

 

 

 

 


 


 

 

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivali, bu yıl 03 -13 Mart 2005 tarihleri arasında Ankaralı sinemaseverlerle buluşacak.
Festivalin kurucularından Aziz Nesin’in adını taşıyan Emek Ödülü, bu yıl yüzden fazla filmde rol alan Tarık Akan’a sunacak. Festival bu ödülü; “1970’li yıllarda başladığı sinema serüveninde kendisine biçilen rollere rıza göstermeyerek kendi rollerini “yarattığı”, sinemaya “heybetli” bir görsellikle bezeli “destansı” oyunculuklar armağan ettiği ve sinema yapmakla haksızlığa karşı çıkmayı eşdeğer tutup usanmadan oynadığı bütün roller için 2005 Aziz Nesin Emek Ödülü’ne değer bulunmuştur.” gerekçeli kararıyla Tarık Akan’a veriyor.
Ödül, 3 Mart tarihinde düzenlenecek Festival Açılış Töreninde Tarık Akan’a sunulacak.

 

1098060cookie-checkEmek Ödülü Tarık Akan’a

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.