‘Emek’ filmlerinin festivali başlıyor

Halkevleri, “sendika.org” sitesi, DİSK’e bağlı Basın-İş, Sine-Sen ve Birleşik Metal-İş sendikaları ile Türk-İş’e bağlı Hava-İş ve Petrol-İş sendikalarınca düzenlenen festivalde filmler, ücretsiz olarak izlenebilecek ve yarışma yapılmayacak.

Festival kapsamında, “emeği” konu edinen yerli ve yabancı 40 belgesel ve kurmaca film, izleyici ile buluşacak. Filmler, İstanbul’da Fransız Kültür Merkezi, İtalyan Kültür Merkezi, Yeşilçam Sineması ve Halkevi Sinema Salonu’nda; Ankara’da, Ankara Sanat Tiyatrosu ve Ekin Sanat Merkezi’nde; İzmir’de ise Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gösterilecek.

Adana ve Mersin’de de 12 Mayısa kadar tekrarlanacak festival, daha sonra bütün yıl boyunca İzmit’ten Artvin’e, Bursa’dan Eskişehir’e ve Bolu’ya kadar birçok kentte devam edecek.

Festivalde gösterilecek filmler arasında Ömer Lütfi Akad’ın “Diyet”, senaryosu Yılmaz Güney’e ait olan ve Zeki Ökten’in yönettiği “Düşman”, Ahmet Soner’in “Asayiş Berkemal”, John Sayles’ın “Matewan” ve Sergei Eisenstein’ın “Grev”i de bulunuyor.

 

1150350cookie-check‘Emek’ filmlerinin festivali başlıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.