Emekçilerin Taksim yürüyüşüne polis engeli

Eyleme Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi, HDK İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek ve çok sayıda siyasi parti ve kitle örgütü de katıldı. Tünel Meydanından Taksim Meydanına yürümek isteyen emekçilere polis izin vermedi. Tünel girişinde barikat kuran polis yürüyüş olması halinde kitleye biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edeceğini söyledi. Bunun üzerine kamu emekçileri, “Emekçiye değil, çetelere barikat” sloganıyla bir süre oturma eylemi yaptı. Milletvekilleri Tüzel ve Tanal’ın polis amirleriyle görüşmeleri de sonuç vermedi. Oturma eyleminin ardından açıklama Tünel Meydanında yapıldı. Kamu emekçileri adına ortak açıklama yapan, KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Tosu, Gezi Parkı’nın ranta kurban edilmesine izin vermeyen vatandaşların duyarlılığının polis şiddetiyle bastırılmak istendiğini ifade etti. Demokrasi ve özgürlük için sokağa çıkan halkın tepkisinin çevre duyarlılığına indirgenmek istendiğine de vurgu yapan Tosu, “Halkımız iktidarın tüm vahşi saldırganlığına inançla, onurla ve kararlılıkla karşı koymayı sürdürüyor” dedi.

MÜZAKERE SÜRECİ BAŞLATILSIN

Yürüyüşün Şişli kolundan yürüyen TTB ve DİSK üyeleri de Osmanbey Metrosu önünde polis barikatıyla karşılaştı. Polis izin vermeyince aynı anda KESK üyeleriyle açıklama yapıldı.

İlk olarak konuşan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, artık hiçbirşeyin eskisi gibi olmayacağına vurgu yaparak, “Hükümet ya halkın demokratik taleplerini karşılayacak ya da istifa edecek” dedi. Burada da emekçiler adına ortak açıklama yapan TTB Genel Başkanı Özdemir Aktan, “Halk direnişinin simgesi haline gelen Gezi Parkı ve Taksim Meydanı iktidarın polisi tarafından kimyasal gazlar ve sıvılarla işgal edildi. Bu da yetmezmiş gibi başta Kızılay olmak üzere yurdun her yerinde Dünyanın gözü önünde polis şiddeti yaşandı. Çocuklar ve yaşlılar tüm insani değerler ayaklar altına alınarak gaza boğuldu” diye tepki gösterdi. Aktan emek örgütleri olarak,şiddetin durması için dşrenişin meşru temsilcileri ve hükümet arasında halkın hak, adalet, özgürlük ve saygı taleplerini karşılayacak bir müzakere sürecinin başlatılmasını istediklerini aktardı. (İstanbul/EVRENSEL)

1386220cookie-checkEmekçilerin Taksim yürüyüşüne polis engeli

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.