Emekli aylıkları daha hızlı bağlanacak

Alınan bilgiye göre, emekli aylığı bağlama sürelerinin kısaltılması konusunda bir süredir çalışma yapan kurum, bu konuda alınacak tedbirlerle ilgili genelge hazırladı.

”Aylık Bağlama Sürelerinin Kısaltılması” konulu genelge, kurumun merkez ve taşra teşkilatına gönderildi.

Genelgede, sigortalı ve hak sahiplerine gelir ve aylık bağlanması işlemlerinin kurumun temel misyonları arasında yer aldığı belirtildi.

Genelgede, söz konusu olumsuzlukların giderilmesi, iş ve işlemlerde yeknesaklığın sağlanması ve gelir/aylık bağlama sürelerinin en aza indirilmesiyle ilgili bir dizi tedbir alınmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Buna göre, Sigortalı Tescil ve Hizmet, Yurtdışı Borçlanma ve Tahsis İşlemleri Daire Başkanlıkları ile kurumun il ve merkez müdürlüklerindeki uzantısı olan tahsise hazırlık, tahsis ve tahsis sonrası servislerinin uzantıları taşra teşkilatında oluşturulacak ve fiziki imkanlar dahilinde birleşme en kısa sürede sonuçlandırılacak.

Sigortalıların iptal-ipka işlemlerine ilişkin talepleri tahsis aşamasına gelinmesi beklenmeden sonuçlandırılacak.

Hizmetlerin toplanması işlemleri, emekli olunmasına 2 yıl kala talep halinde yerine getirilecek. Hizmet birleştirme işlemleri ise aylık bağlama işlemleri sırasında yapılacak.

Sosyal güvenlik il/merkez müdürlükleri tarafından sigortalıların 1 Mart 1965-31 Aralık 1982 tarihleri arasında geçen ve bilgisayar ortamına aktarılmayan hizmetlerin hizmet kütüğüne girilmesi işlemleri hizmetin geçtiği son yıldan başlanmak üzere en kısa sürede tamamlanacak.

Tahsis talep dilekçeleri evrak servislerinde bekletilmeyerek hemen ilgili servislere gönderilecek. Ayrıca, tahsis talep ve beyan taahhüt belgeleri, gelen evrak veya tahsis servisince kontrolleri yapılarak tam ve eksiksiz olarak alınıp ilgili servise intikal ettirilecek.

1189730cookie-checkEmekli aylıkları daha hızlı bağlanacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.