Emekli olunca ‘Irak’tan çekilelim’ dedi

Federal Hükümet, Cosgrove’un tersine Irak’tan çekilmek için bir sure vermekten özenle kaçınıyor. Başbakan Howard, bu konu gündeme geldiğinde sürekli “İş tamamlanana kadar orada kalacağız” demekle yetiniyor.

Geçen haftalarda emekli olan Cosgrove, Irak kuvvetlerinin güvenliği kendi başlarına sağlayabilecek düzeye gelir gelmez, yabacı kuvvetlerin geri çekilmesinin ülkede devam eden şiddetin azalmasına katkı sağlayacağını ileri sürdü.

Pazartesi akşamı ABC televizyonu’nda yayınlanan “Enough Rope” Programına konuk olan Cosgrove, “Bence Irak güvenlik güçlerinin eğitimini bir an önce tamamlayıp, yabancı güçler bu ülkeden çekilmeli. Böylece teröristlerin saldırılarına devam etmelerini motive eden nedenlerden biri ortadan kalkmış olur” dedi. 

Propramın sunucusu Andrew Denton’un “Irak güvenlik kuvvetleri ne zaman hazıer olur sorusunu Cosgrove, “2006 yılı sonu” diye yanıtladı.

OĞULLARI DA IRAK’TA

Eski Genelkurmay Başkanı Peter Cosgrove’un orduda görev yapan iki oğlu bulunuyor ve bunlardan Phillip Cosgrove’un görev yaptığı Bağdat’ta patlayan bir bomba sonucu yaralandığı biliniyor.

Aynı programda olay üzerine konuşan Peter Cosgrove, “Phillip olayda hafif yaralandı. Olayı hemen öğrendim. Telefon açıp olayı haber vermek istedi. ‘Biliyorum’ dedim; İyi olduğunu söylemek istedi, yine ‘biliyorum’ dedim. Annesine iyi olduğunu söylememi istedi, Söyledim bile’ dedim. “Aman baba, sana da bir şey anlatılmıyor” diye bana sitem etti” dedi. 

1112560cookie-checkEmekli olunca ‘Irak’tan çekilelim’ dedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.