Emekli Oramiral’e hapis istemi

Genelkurmay Askeri Savcısı Kıdemli Albay Saim Öztürk, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral İlhami Erdil’in, ”haksız mal edinme”, ”görevi kötüye kullanma”, ”görevi ihmal” ve ”memuriyet nüfuzunu kötüye kullanma” suçlarından 5 yıl 7 ay 15 günden 17 yıla kadar hapsini istedi. 
 
Erdil, eşi Füsun Erdil, emir subay yardımcısı emekli yüzbaşı Yalçın Kayatunç, kızı Deniz Halide Erdil ve kızının gizli ortağı olduğu iddia edilen Şirin Melek Hekim’in yargılanmasına Genelkurmay Askeri Mahkemesi’nde devam edildi.


Askeri Savcı Öztürk, duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.


Öztürk’ün mütalaasına göre, Erdil hakkında ”haksız mal edinme”, 2 ayrı ”görevi kötüye kullanma”, ”görevi ihmal” ve ”memuriyet nüfuzunu suiistimal” suçlarından toplam 5 yıl 7 ay 15 günden 17 yıla kadar hapis cezası talep edildi.


Füsun Erdil hakkında, konut harcamalarıyla ilgili ”görevi kötüye kullanma” suçundan 3 yıla kadar, Deniz Halide Erdil hakkında ise ”memuriyet nüfuzunu kötüye kullanma” suçundan 1.5 aydan 3 yıla kadar hapis istendi.


Mütalaaya göre, emir subay yardımcısı Kayatunç hakkında TCK’nın 240/1 ve Askeri Ceza Kanunu’nun 130. maddesi uyarınca 1 yıl 3 aydan 3 yıla kadar, iş kadını Şirin Melek Hekim hakkında ise 1.5 aydan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.


Duruşma, sanık avukatlarının savunmalarını hazırlamaları için 6 Ocak tarihine ertelendi.

1027240cookie-checkEmekli Oramiral’e hapis istemi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.