Emekli orgeneral gözaltında

Edinilen bilgiye göre, İstanbul’da yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara Terörle Mücadele ekiplerince İbrahim Fırtına’nın da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin sabah erken saatlerde Adli Tıp’ta sağlık kontrolünden geçirildiği öğrenildi.

Emekli Orgeneral Fırtına ile emekli asker olduğu belirtilen diğer 6 kişinin, haklarındaki işlemin ardından İstanbul’a götürüleceği belirtildi.
Bu arada, İzmir’de de emekli albay olduğu belirtilen Ü.O. da gözaltına alındıktan sonra İstanbul’a gönderildi.
Öte yandan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İspanya’nın başkenti Madrid’te, gazetecilerin konuya ilişkin ısrarlı soruları üzerine, ”Takip ediyorum, bilgi veriyorlar” dedi.

EMEKLİ KOMUTANLARIN EVLERİNDE ARAMA
”Balyoz Güvenlik Harekatı Planı” iddialarına ilişkin 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile emekli Tuğgeneral Süha Tanyeli’nin evlerinde arama yapılıyor.
Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, emekli Orgeneral Doğan ile eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Araştırmalar ve Etüt Merkezi (SAREM) Başkanı emekli Tuğgeneral Tanyeli’nin evlerinde arama başlatıldı.

İSTANBUL’DAKİ ARAMALAR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul’daki aramalara ilişkin sorular üzerine, henüz bu konuda bilgisi olmadığını belirterek, bu saat itibarıyla ilgili savcılarla görüşüp bilgi alacağını kaydetti.

1234930cookie-checkEmekli orgeneral gözaltında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.