Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy Tramvay Hattı en geç 2020’de bitecek

Türkiye’nin ilk katenersiz tramvay hattı olan Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy Tramvay Hattı’nda çalışmalar hızla devam ediyor. İBB Başkanı İmamoğlu, hakkıtn 2020 yılı sonu itibarıyla bitebileceğini söyledi.

Edirnekapı’daki Yol Bakım ve Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’nda düzenlenen sunuma katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yol Bakım ve Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanı Seyfullah Demirel’den, İstanbul’daki kış hazırlıklarına yönelik çalışma süreçleri, insan gücü ve iş makinalarına ilişkin bilgi aldı.

Sunumun ardından personelle tanışan İmamoğlu, alanda incelemelerde bulundu. İmamoğlu, daha sonra yapımına Kasım 2016’da başlanan Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy Tramvay Hattı inşaatında incelemelerde bulundu.

Tramvay hattı çalışmalarını 2020 yılında tamamlamak istediklerini ifade eden İmamoğlu, “İyimser konuşursak, yaz sonu. Biraz daha gerçekçi konuşursak, yıl sonu gibi öngörülüyor. Hızlanabiliriz de. Tabii bu finansmanla da ilgili. İçinde bazı teknik hususlar var, arkadaşlarım onlara yoğunlaşıyor” açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE’NİN İLK KATENERSİZ TRAMVAY HATTI

Doğuş İnşaat’ın yüklenici olduğu proje tamamlandığında, tek yönde saatte 25 bin yolcu taşınması mümkün olacak.

Türkiye’nin ilk katenersiz tramvay hattının toplam uzunluğu, 10,2 km. Çevreyle dost sistem, enerji tasarrufu sağlıyor. Enerjinin havadan değil, yerden alındığı katenersiz hatta, görüntü kirliği oluşması da engelleniyor. NTV

2357790cookie-checkEminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy Tramvay Hattı en geç 2020’de bitecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.