Emirli geri alındı

IŞİD’e karşı ABD hava saldırılarının da desteğini alan Irak ordusu ve Peşmergeler gece başlayan geniş çaplı operasyon sonucunda, Emirli’nin çevresindeki terör örgütü kuşatmasını kırdı.

Peşmerge ve Şii milislerin yanı sıra ABD savaş uçaklarının da hava desteği verdiği birlikler, Emirli çevresindeki Habeş, Lokum, Hafriye ve Yengice köylerini de ele geçirdikten sonra kasabaya girdi. Çok sayıda kayıp veren IŞİD militanları, bölgeden çekilmek zorunda kaldı.

İKİ AYDIR IŞİD’İN ELİNDE

Çoğunluğu Türkmen olan 20 bin nüfuslu Emirli, 2 aydır terör örgütü IŞİD kuşatması altındaydı. Karadan ulaşılamayan Emirli’ye Irak ordusu ve ABD havadan insani yardımda bulunuyordu.

ABD savaş uçakları bugün sabah saatlerinde Emirli’deki Türkmenlere insani yardımda bulunmuş ve IŞİD hedeflerini vurmuştu.

PEŞMERGE ÇEKİLDİ ABD VURDU

ABD savaş uçaklarının, Musul’un Zummar kasabası çevresindeki Irak Şam İslam Devleti IŞİD hedeflerini vurduğu da belirtildi.

ABD savaş uçakları, Musul’un 80 kilometre kuzeybatısında bulunan Zummar kasabası etrafındaki terör örgütü IŞİD militanlarına hava saldırısı düzenledi.

ABD uçaklarının belirlenen IŞİD mevzilerini vurduğu operasyonda, Peşmerge güçleri, hava saldırısında hedef olmamak için Zummar’ın merkezinden çıkarak, geri noktalara çekildi.

1429570cookie-checkEmirli geri alındı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.