Emlakçılar mortgage brokeri olacak

Taylan, Emlakçılar Odası Kayseri Şubesi’nde düzenlediği basın toplantısında, Tutsat (Mortgage) Yasası ile ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini, yasa yürürlüğe girmesine rağmen Türkiye’de bu konuda halen bir çok düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti.


Yasanın oluşturduğu yeni sektörde emlakçıların etkin rol oynayacağını ifade eden Taylan, şu bilgileri verdi:


“Emlak müşaviri üyelerimiz, oluşan yeni durumda konut finansmanı tanıtım ve pazarlama danışmanı (mortgage brokeri) olarak etkin görev üstlenecek. Bunun için Milli Eğitim Bakanlığı ile eğitim işbirliği yaptık. Bakanlık ile yaptığımız anlaşma kapsamında emlakçı üyelerimiz eğitime tabi tutularak sertifikalı mortgage brokeri olacak. Böylece banka ile müşteri arasında köprü görevi üstlenecekler. Eğitim programı ile ilgili tüm çalışmalarımız tamamlandı. Ramazan ayından sonra eğitim programlarımız başlayacak. Ayrıca, bankalar tarafından da üyelerimize belge verilecek. Sertifika ve belgesi olmayanlar bu alanda faaliyet gösteremeyecek.”


Tutsat nedeniyle ABD ve dünyanın bir çok ülkesinde krizler yaşandığını hatırlatan Taylan, krizlerin tutsat kredilerinin geri dönüşündeki sıkıntılar nedeniyle yaşandığını, ancak bu tür sorunlar nedeniyle yasanın yanlış olduğunun söylenemeyeceğini vurguladı.


Türkiye’de her yıl 500-600 bin konut ihtiyacının ortaya çıktığını, tutsat uygulamasının bu ihtiyacın karşılanması için gerekli bir sistem olduğunu ifade eden Taylan, ancak sistemin sağlıklı işleyebilmesi için bir çok alanda düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

1047930cookie-checkEmlakçılar mortgage brokeri olacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.