Emlakta çoook deneyimli bir ekip

Oakfield Solicitörs LLP avukatlık bürosunun ortaklarından Muhammet Çankıran’ın da hukuk desteğiyle hizmet verdiği şirketin yöneticisi Zerrin Çankıran sorularımızı şöyle yanıtladı:

– Neden yeni bir estate agency?
-Sektörde estate agents’lara karşı oluşmuş bir güvensizlik var. Türkçe konuşan topluma hitap eden estate agency’lerde bu sektörde işi bilen, daha önce bu alanda tercübeli yönetici sahibi oldukça az. Durum böyle olunca da ev sahipleri özellikle kiralamada ciddi sıkıntılar yaşadılar. Kiranın zamanında ödenmemesi, evin tamir işleri ile ilgilenilmemesi gibi sorunlar güvensizliği arttırdı. Bu nedenle sektöre bu işin hukuki ve pratik bilgisine sahip yöneticilerin başında olduğu bir estate agency gerektiğini düşünerek başladık.

-Sizin bu alandaki tercübeniz nedir?
-Ben yaklaşık olarak 11 yıl İngiltere’nin en büyük housing association’larının birinde konut sektöründe yöneticilik yaptım. Ayrıca belediye düzeyinde konut alanında danışmanlık yaptım. Bu süreç sektörü iyi tanımamı ve profesyonel bir disiplinle çalışma tercübesi edinmemi sağladı. Ayrıca eşim Oakfield Solicitörs LLP avukatlık bürosunun ortaklarından Muhammet Çankıran da yıllarca konut sektöründe yöneticilik yapmış ve toplum içinde iyi tanınan tercübeli bir avukattır. Onun bilgi ve tercübesi de benim bu sektördeki vereceğim hizmetin kalitesini arttıracak önemli bir destektir.

Firmanın yöneticisi Jarek inşaat mühendisi ve tercübeli bir yöneticidir. Tamir alanlarında oldukça tercübeli olduğundan müşterilerimizin evlerinin en üst kalitede bakımının yapılmasında önemli bir işlevi olacaktır.

-Hangi servisleri veriyorsunuz?

-Firmamız kiralama , satış, mortgage ve danışmanlık hizmetleri vermektedir.
Ev sahiplerinin ihtiyacı olduğunda sadece kiracı bulma, rent garantili kiralama ve rent management yapabilmekteyiz. Garantili kirada ev sahibi hiç birşeyle ilgilenmesine gerek olmadan ay sonunda kirasını bizden almaktadır. Bu hizmet baş ağrısı istemeyen ev sahipleri için ideal bir yöntemdir. Ayrıca bazı ev sahipleri de bize evin yönetimini bırakmaktadırlar. Biz kiracı bulma, kirayı tahsil etme, depositi koruma, tamir işleri, kiracının evden çıkarılması da dahil olmak üzere bütün işlemleri yapabilmekteyiz. Özellikle birden fazla evi olan ev sahiplerine çok uygun anlaşma şartları önerebiliyoruz.

Uzman kadromuz sayesinde kirada gecikmelerde anında müdahale edip gerekli tedbirleri alarak kira kaybını en aza indiriyoruz. Ayrıca kiraya verdiğimiz evlerin kiracılarını evden çıkarmak için açılan davaların avukatlık ücretini de biz ödüyoruz.

-Satışlarda indirimleriniz var mı?
-Evet var. Özellikle evini sattığımız ev sahibinin avukat parasını biz ödüyoruz. Bir satış işleminde ev sahipleri £1500 bulan bir avukat ücreti ile karşı karşıya kalıyorlar. Eşim Muhammet Çankıran’ın ortağı olduğu Oakfield Solicitörs LLP ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde bize evini satış için veren ev sahipleri sadece %1 komisyon ödüyor ve onların avukat ücretini biz ödüyoruz. Ayrıca satış öncesi ihtiyaç duyduklarında ücretsiz hukuk danışmanlığı servisi de veriyoruz.

One Nest Estate Agents ’79 Green Lanes, Palmers Green N13 4TD’ adresinde hizmet veriyor.

-Ev almak için mortgage ihtiyacı olanlar için nasıl bir servisiniz var?
-Ev almak isteyenlerin mortgage ihtiyacı için de birlikte çalıştığımız London Investment and Finance ile müşterilerimizi buluşturup onların gelirine uygun mortgage almalarında yardımcı oluyoruz. İstedikleri zaman randevu alıp gelip bizimle görüşebilirler.

-Ev sahiplerinin en yüksek ve garantili kirayı almalarını nasıl sağlayabilirsiniz?
-Biz öncelikle ev kiraladığımız kiracıların ödeme kapasitelerini ve kredi kontrollerini yaparak kira sözleşmesi imzalıyoruz. Ayrıca kiracılarımızın düzenli işi ve geliri olan bir garantör bulmalarını istiyoruz. Eğer kiracı kirayı ödeyemezse kirayı garantörden talep edebiliyoruz. Bu yolla kira kayıplarını en aza indiriyoruz. Ayrıca sürekli piyasadaki kira bedellerini takip ettiğimiz için alabileceğimiz en yüksek kiraya evlerini kiraya veriyoruz.

Ayrıca ev sahiplerinin maximum kirayı alabilmeleri için oda oda kiralamaları söz konusu olduğunda onların belediyeden almak zorunda oldukları HMO lisanlarının alınmasına da yardımcı oluyoruz. HMO lisası alan ev sahiplerimiz belediyenin hiç bir cezayı müedesine maruz kalmadan evlerini oda oda kiraya vererek kira gelirlerini ciddi oranda arttırabiliyorlar. Bu da müşterilerimizin bizim servisimizden memnun olmasının bir başka nedeni oluyor.

-Son zamanlarda İngiltere’de emlak almak isteyen insanların sayısında artış oldu. Bu konuda da bir servisiniz var mı?
-Evet var. Özellikle belirtmek gerekir ki yabancıların İngiltere’de mülk edinme hakları vardır. Böyle bir niyeti olan müşterilerimiz öncelikle tercübeli avukatlarımıza yönlendirip ön bilgilendirmelerini yaptırıyoruz. Bu görüşmeden sonra istedikleri bölgeden onlara uygun fiyatla ev bulup alımı gerçekleştirmede yardımcı oluyoruz. Ayrıca bu müşterilerimizin bir kısmı konut alımını Londra’daki cazip kira gelirlerinden yararlanmak için yapıyor. Bu durumda onlar gönül rahatlığıyla evlerini bize bırakıyorlar ve biz onlar adına kiralama ve kira yönetimi işlemlerini uygun fiyatlara yapıyoruz.

Bu servislerin dışında ev sahiplerine yıllık olarak yaptırmak zorunda oldukları gaz güvenlik sertifikası almaları konusunda da yardımcı oluyoruz. Okurlar bizimle 020 8088 8882 ofis numarasından ya da 07581 487 264 nolu cep telefonundan kontak kurabilirler. Ayrıca www.onenest.co.uk web sitesi ile [email protected] ya da [email protected] e-mail adresinden kontak kurabilirler. Yüz yüze görüşmek için ofis adresimiz 79 Green Lanes, Palmers Green N13 4TD.

FOTOĞRAF: Jarek Darecki ve Zerrin Çankıran

855290cookie-checkEmlakta çoook deneyimli bir ekip

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.