Emniyet: 19 maçta şike var

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, soruşturma kapsamında Türkiye Futbol Federasyonunun, 31 Mart’ta gerçekleştirdiği futbolcu temsilcisi sınavı sorularının, suç örgütü tarafından ele geçirildiği ve daha sonra sınava katılan adaylara fahiş fiyat karşılında satıldığının belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, Süper Lig ve Bank Asya 1. Ligi’nde toplam 19 maçta şike ve teşvik faaliyetlerinin gerçekleştirildiğinin tespit edildiği ve delillendirildiği bildirildi.

Futbolda şike iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, suç örgütü tarafından yetkisiz menajerlik yoluyla yüksek miktarda haksız kazanç temin edildiği, bazı spor kulüplerinin hesaplarında usulsüzlükler yapıldığı, bazı futbolcuların da tehdit edilerek kulüpteki alacaklarından zorla vazgeçirildiklerinin tespit edildiği bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince yürütülen soruşturma kapsamında, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik olarak cebir ve şiddet içeren eylemler, yetkisiz futbolcu menajerliği yapılması ve Bank Asya 1. Ligi’nde mücadele eden bir futbol kulübündeki usulsüzlükler nedeniyle Aralık 2010 tarihinde çalışma başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, sürdürülen çalışmalarda, suç örgütü tarafından yetkisiz menajerlik yoluyla yüksek miktarda haksız kazanç temin edildiği, bazı spor kulüplerinin hesaplarında usulsüzlükler yapıldığı, bazı futbolcuların da tehdit edilerek kulüpteki alacaklarından zorla vazgeçirildiklerinin tespit edilip, delillendirildiği bildirildi.

Suç örgütüne yönelik olarak 3 Temmuz’da gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 61 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, bu kişilerden 2’sinin 4 Temmuz’da soruşturma savcısının talimatıyla savcılığa sevk edilmeden serbest bırakıldığına yer verildi.

Dün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine sevk edilen 22 kişiden 7’sinin tutuklandığı da kaydedilen açıklamada, bugün 25 kişinin savcılığa gönderildiği, yarın da 11 kişinin adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca 1 kişinin de sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi gördüğü belirtilerek operasyonda 8 ruhsatsız tabanca ile bu tabancalara ait çeşitli çap ve ebatlarda fişek ve boş kovan ile 1 adet ehliyet ele geçirildiği kaydedildi.

1298490cookie-checkEmniyet: 19 maçta şike var

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.