‘Emniyet manipüle ediyor’

Dink cinayetiyle ilgili ifade veren eski emniyet müdürü ihmaller zincirini anlattı:

Eski Emniyet Müdürü Emin Aslan, AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in ölümüne ilişkin, emniyet içindeki asıl sorumluların, suçu başkalarına atmak için medyayı ve üst makamları manipüle ettiklerini söyleyerek, “Görüşüm, İstanbul Emniyet’inin koruma görevi olmakla birlikte, sorumluluğun çoğunun yardımcı istihbarat elemanını çalıştıran Trabzon emniyeti ve İstihbarat Başkanlığı’nın C Şubesi’nde olduğudur” dedi.

Uyuşturucu ticareti yapan örgüte yardım ettiği iddiasıyla yargılanan Emin Aslan, Dink’in ölümüne ilişkin devam eden soruşturma kapsamında tanık olarak verdiği ifadede, Dink cinayetini azmettirmekten yargılanan polis muhbiri Erhan Tuncel’in 2006’da İstihbarat Daire Başkanı olan Ramazan Akyürek tarafından yardımcı istihbarat elemanı görevine son verildiğini söyledi. Bu dönemde Erhan Tuncel, Dink’in öldürüleceği bilgisini verdiğine dikkat çekerek, “İçinde yardımcı istihbarat elemanının görevli olduğu bir organizasyonun, bilgi akışına rağmen cinayet işleyebildiği durumlara emniyet teşkilatında pek rastlanmaz.

Polis içinde yapılan yorumlardan, Dink gibi hedef olan bir kişiyi koruma altına almamakla İstanbul ili yetkili ve sorumluları görevini yapmamıştı. İstihbarat Daire Başkanlığı’nın ve bu başkanlığın birden fazla ili ilgilendiren operasyonları koordine eden C şubesi ile İstanbul ve Trabzon illeri arasında sorumluluk paylaşılıyordu” dedi.

‘Telefonum dinlendi’

Hrant Dink cinayeti ile ilgili en fazla belge toplayan kişilerden Milliyet gazetesi muhabiri Nedim Şener ile görüştüğü için Şener’le ilişkisinin araştırıldığını belirten Aslan, daha sonra telefonunun İMEİ  numarası üzerinden örgüt mensubuymuş gibi dinlendiğini savundu.

Cumhuriyet

1270770cookie-check‘Emniyet manipüle ediyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.