Emniyet ve MİT’ten ‘Hayal’ açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle:


“Akşam Gazetesinin 10 Şubat 2007 (bugün) tarihli sayısında manşetten verilen ‘Vur Emri Polis Şefinden’ haberi ve bazı basın yayın organlarında benzer konuyu içeren haberlerde yer alan; gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili, Trabzon TEM Şube Müdürünün olayla ilgisi olduğu şeklindeki iddia kesinlikle yalandır. Gerçek dışıdır, iftiradır, hayal mahsulüdür. Bu iddianın gerçeklerle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur.


Bu iddia olayın vuku bulmasından itibaren canı pahasına çalışan Emniyet Teşkilatını karalamaya yönelik kampanyaya ve bilgi kirliliğine açık bir örnek olup, bu kirliliğin nerelerden kaynaklandığının açık bir göstergesidir.


Bu asılsız iddiayı öne sürenler ve yayınlayanlar hakkında gerekli yasal işlemlere başlanmıştır. Keyfiyet kamuoyuna saygı ile duyurulur.”


MİT: “TEŞKİLATIMIZIN HAYAL’LE BİR BAĞLANTISI YOKTUR” 


Öte yandan MİT Müsteşarlığı, Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında tutuklanan Yasin Hayal’in ifadelerine ilişkin basında yer alan haberlerle ilgili, ”Basında yer aldığı şekliyle iddia edilen hususlara ilişkin teşkilatımızın kurumsal anlamda herhangi bir bağlantısı söz konusu değildir” açıklamasında bulundu.


MİT Müsteşarlığı’ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle:


”9-10 Şubat 2007 tarihlerinde bazı basın yayın organlarında; Hrant Dink suikastinde azmettirici olarak tutuklanan Yasin Hayal’in ifadesinde ‘bir MİT mensubu ile ilişkili olduğunu belirttiği’ yönünde iddialara yer verilmiştir. Adli makamlarca soruşturma aşamasında bulunan ve henüz netleşmeyen olayın, kamuoyuna bu şekliyle yansıtılması yadırganmaktadır.


Basında yer aldığı şekliyle iddia edilen hususlara ilişkin teşkilatımızın kurumsal anlamda herhangi bir bağlantısı söz konusu değildir. Anılan yayınlarda, Yasin Hayal ile temas ettiği öne sürülen İhsan/İsmail Kasap isimli bir personelimiz de bulunmamaktadır.”

1038890cookie-checkEmniyet ve MİT’ten ‘Hayal’ açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.