Emperyalizme tokadın günü: 30 Ağustos

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta etkinliklerle kutlanacak. Atatürk’ün önderliğinde toplumun tüm kesimlerinin dil, din, ırk, mezhep ve inanç farkı gözetmeksizin yan yana, omuz omuza yazdığı büyük destan hem kurtuluşu hem de modern Türkiye’nin kuruluşunu sağladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90. yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü Türkiye genelinde tüm illerde olduğu gibi İstanbul’da da bir dizi etkinlikle kutlanacak. Resmi kuruluşlar ve yerel yönetimlerin yürüyüş, fener alayları, konserler ile gerçekleştirilecek kutlamalarında, 30 Ağustos’un tam bağımsızlık günü olduğuna vurgu yapılacak. Kutlamalar çerçevesinde Vatan Caddesi’nde yapılacak törenler nedeniyle bugün kentte bazı yollar trafiğe kapatılacak. CHP Kartal ve Şile örgütleri ise bulundukları ilçe kaymakamlıklarına yaptıkları Atatürk Anıtlarına çelenk koyma başvurularının “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği gereğince uygun görülmemiştir” yazısıyla reddedilmesini Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak protesto edecek.

Zafer bayramı kutlamaları kapsamında, bugün ilk tören saat 09.30’da Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk sunularak saygı duruşunda bulunulacak. Saat 10.15’te İstanbul Valiliği’nde tebriklerin kabulünün ardından, saat 11.00’de Vatan Caddesi’nde resmi geçit töreni yapılacak. Akşam saat 19.30’da ise İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde 30 Ağustos resepsiyonu verilecek.

CHP’den 30 Ağustos’a iptal tepkisi

CHP Kartal ve Şile ilçe örgütlerinin bulundukları ilçede Atatürk Anıtlarına çelenk koyma başvurusunun reddedilmesi ise bugün CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve partililerin katılımıyla protesto edilecek.

Saat 12.00’de Kartal Atatürk Anıtı’na ve Kartal Kaymakamlığına çelenk bırakacak CHP’liler, “Ulusal bayramlarımızın yasaklanmasına izin vermeyeceğiz” diyecekler.

Kutlamalar çerçevesinde Beşiktaş Belediyesi de geleneksel fener alayı düzenleyecek. Saat 19.30’da Akmerkez yanında bir araya gelecek olan halk, Etiler’den Arnavutköy sahilindeki Ömer Güven Parkı’na yürüyecek. Bayraklar, meşaleler ve marşlarla coşkulu bir şekilde Zafer Bayramı’nın kutlanacağı etkinliğe Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve çeşitli sivil toplum kuruluşları da katılacak.

Kartal Belediyesi ise sabah 09.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk bırakacak, akşam 19.30’da ise Kartallı Kazım Meydanı’ndan Kartal Meydanı’na “Zafer Yürüyüşü” gerçekleştirecek. 20.30’da ise “Zafer Şarkıları”, saat 22.00’de ise Volkan Konak konserleri gerçekleştirilecek. Kadıköy Belediyesi de saat 09.00’da Kadıköy İskelesi’ndeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyacak.

Halk Yürüyüşü

İşçi Partisi (İP) Ümraniye ilçesi üyeleri de, Türk bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün posterlerini taşıyacağı “Zafer Bayramı Halk Yürüyüşü” gerçekleştirecek. Saat 19:00 da Ümraniye son durakta bulunan Haldun Alagaş Spor Salonu önünde toplanmayla başlayacak olan grup, 3,5 km yürüyüş güzergahından sonra Ümraniye Çarşı Meydanı’nda miting gerçekleştirecek ve hep bir ağızdan “Gençliğe Hitabe” okuyacak.

Cumhuriyet

1354740cookie-checkEmperyalizme tokadın günü: 30 Ağustos

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.