Emperyalizme tokatın günü: 30 Ağustos

Zafer Bayramı dolayısıyla ilk tören, Anıtkabir’de düzenlendi. Tören, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kuvvet Komutanları ve askeri erkanın katıldığı Aslanlı Yol’daki yürüyüşüyle başladı.

Orgeneral Büyükanıt, Atatürk’ün kabrine, üzerinde ”Türk Silahlı Kuvvetleri” yazılı kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bıraktı.

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Orgeneral Büyükanıt, önceden yazıp imzaladığı Anıtkabir Özel Defteri’ndeki metni okudu. Orgeneral Büyükanıt, deftere şunları yazdı:

”Yüce Önder Atatürk,

Türk tarihinin dönüm noktasında kazanılan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini sağlamlaştıran Büyük Zaferin 85. yıl dönümünü gururla kutlamanın heyecanı içinde huzurunuzda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer, aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk Ordusu’nun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir.
En zor şartlarda ülkesini, zulümden, felaket ve sıkıntılardan kurtarmış olan Türk Silahlı Kuvvetleri, çağın ihtiyaç duyduğu niteliklerle donanmış olarak yurdunu ve ulusunu iç ve dış her türlü tehlikeye karşı koruma ve kollama görevini yerine getirmektedir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiç bir fedakarlıktan kaçmayacaktır.

Bu kutsal görevi yerine getirirken ilke ve devrimlerinden aldığımız güçle, işaret ettiğin uygarlık yolunda kararlı ilerleyişimizi sürdüreceğimizden asla şüphen olmasın.
Minnet ve şükran duyguları içinde huzurunda saygıyla eğiliyoruz.”

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt ve kuvvet komutanlarının Anıtkabir’den çıkışları sırasında vatandaşlar alkışladı.

Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile kuvvet komutanları daha sonra tebrikleri kabul etti. Tebrik töreni, 18. ve 19. yüzyılda kullanılan savaş kıyafetleri giyen akserlerin kapısında nöbet tuttuğu Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Şeref Salonunda düzenlendi.

1156720cookie-checkEmperyalizme tokatın günü: 30 Ağustos

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.