Emre ifade verecek

İngiliz Federasyonu Disiplin Kurulu’na yarın ifade verecek olan Emre’nin suçlu bulunması halinde kararın klubün menajeri Glenn Roeder için de potansiyel etkilerinin olabileceği belirtiliyor.


Roeder, birkaç hafta önce “ırçılık” yaptıkları kanıtlanan oyuncuların bir yıl yasaklanması gerektiğini, ekibinde bir “ırkçı” olduğu ortaya çıkması halinde istifa etmeyi düşüneceğini de söylemişti.


Eski Galatasaray ve İnter Milan oyuncusu Emre’nin, Aralık ayında Everton takımı ile oynanan maç sırasında karşı takımın zenci oyuncusu Joseph Yobo’ya yönelik “ırkçı” ifadelerde kullandığı öne sürülüyor.


Disiplin Kurulu’ndaki duruşmada Everton oyuncularından Tim Howard ve Joleon Lescott, tanık olarak yer alacak.


İngiliz Futbol Federasyonu, Emre hakkında yapılan diğer bir “ırkçılık” suçlamasını da soruşturuyor. Bu soruşturma, Watford takımı oyuncusu Al Bangura tarafından yapılan suç duyuruşu üzerine başlatıldı.


The Daily Telegraph gazetesi, Emre ile ilgili haberinde her şeye rağmen Newcastle manajeri Roeder’nin, şimdiye kadar Emre’ye sürekli ve tutarlı bir destek verdiğine dikkat çekti.


Glenn Roeder’in maçın ardından “olay”ı görüşmek üzere Everton’un soyunma odasına gitmesinin diğer bir “komplikasyon” olduğunu belirten gazete, Roeder’in Emre’nin “ırkçı” değil, sadece hoş olmayan bir ifade kullandığını söylediğini kaydetti.


Bu arada, Emre’nin Bolton takımı oyuncusu El Hacı Diouf’a “ırkçı” hakaretlerde bulunmakla da suçlandığı, bu yöndeki bilgilerin Federasyon’a olayın tanıklarınca iletildiği, ancak Diouf’un ifade vermeyi reddettiği de kaydediliyor. (ANKA)


İLGİLİ KÖŞE: Faruk Eskioğlu / Emre’ye bir garip sahipleniş

1040340cookie-checkEmre ifade verecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.