En alkolik şehir belli oldu

ABD’de her yıl türlü alanlarda açıklanan “en iyi, en çok, en kötü, en fazla” gibi sıralamalar kapsamında “en çok beklenen” haber alkolik kentler sıralamasıydı. Bu yıl için Federal Hükümet kayıtlarına dayanılarak yapılan açıklamada, herkesin beklediği gibi San Francisco birinciliği elde edemedi. Bu kent 3.sıraya inip gelecek yıl daha fazla içerek aradaki farkı kapatma sözü verirken, Milwaukee kenti açık arayla birinci oldu. İkinci alkolik kent ise North Dakota’nın Fargo kenti oldu.

Milwakuee’da adam başına ayda 13 litre alkol tüketildiği, sünger gibi içip fıçı gibi olanların ise ayda 22 litreden aşağıya bana mısın demediği, normal bir alkoliğin ise ayda en az 8 litre ortalama içki tükettiği saptamalar arasında yer aldı. Öte yandan Milwakuee karaciğer sirozundan ölenlerin en çok görüldüğü kent olarak kayıtlara geçti. Kayıtlara geçen bir başka sayı ise bu kentin resmen 100 bin civarında alkoliği bulunduğu oldu.

Milwaukee halkının büyük kısmı İskandinav ülkelerinden köken itibariyle geliyor. Uzmanlara ve basında yer alan yorumlara bakılırsa, İskandinavların tıpkı Ruslar gibi alkolle arası barışık kabul ediliyor. Bu yıl birinciliği kapan Milwaukee’nin 2011 yılında da ziyadesiyle votka, şarap, tekila ve bira tüketerek alkolik kentler şampiyonasında başa güreşeceği bekleniyor.

1518410cookie-checkEn alkolik şehir belli oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.