“En büyük şakacı Başbakan”

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “yanlışlıkla” AKP’nin seçim beyannamesinde yer almadığını söylediği “çözüm süreci”nden söz eden iki sayfanın kendilerinde olduğunu belirterek o sayfaların Dolmabahçe deklarasyonu olduğunu kaydetti.

Davutoğlu, AKP seçim beyannamesinde çözüm sürecine değinilmemesine ilişkin olarak “Dijital ortamda metin baskıya gönderilirken bazı kaymalar olmuş, bir iki sayfa düşmüş” demişti. .

Önder, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ak Parti’nin Seçim Beyannamesi’nde Çözüm Süreci’nin yer almamasına ilişkin şunları söyledi:

“Tuzluçayır yürüyüşümüz, Türkiye’nin bütün siyasi haritasını değiştirecek. Son mühürü 7 Haziran’da vuracağız. Davutoğlu’na dün ‘350 sayfa Seçim Beyannamesi yazmışsınız içinde bir tane Çözüm Süreci yok’ diye sormuşlar. ‘Beyanname matbaaya giderken düşmüş’ demiş. Bir de Cem Yılmaz’a şakacı diyorlar. En büyük şakacı karşımızda. Çok kötü bir şakacısın Başbakan. Ama halkların onuruyla, gençlerin canı üzerinden şaka yapılmaz. Bu millet, 7 Haziran’da sana gösterecek. Matbaaya giderken düşen o 2 sayfayı, 10 yıl arayıp bulamayacaksın.”

‘Hırsız değil Alevi’

Davutoğlu’nun partisindeki Alevi adaylar sözlerini değerlendiren Önder, “Alevilik utanılacak bir şey mi? Sayın Davutoğlu ‘içinizde kaç tane hırsız var’ diye sormadılar. ‘Kaç Alevi var’ dediler. Bunun saklanacak nesi var?” dedi.

Önder, HDP’ye saldırıyla ilgili olarak “Eğer bu saldırının failini arayacaklarsa Davutoğlu’na bakacaklar. Sen bir partinin genel başkanına ‘hain’ dersen durumdan vazife çıkaranlar olur” diye konuştu.

1450700cookie-check“En büyük şakacı Başbakan”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.