En büyük katkı Mine Zabcı’dan

Tas Restaurant’ın sponsor olduğu etkinliğe KKTC Temsilcisi Oya Tuncalı, Britanya Türk Kadınlar Derneği Başkanı Itır Sökmen, İngiltere Atatürk’çü Düşünce Derneği Başkanı Jale Özer’in de aralarında bulunduğu kalabalık bir katılım oldu.

Dünya çapında 40 kadın derneğinin oluşturduğu Fiwal’e bağış yapan ressam Mine Zabcı’nın isimsiz başlıklı 50×50 cm Acrylic abstract resmi açık artırmada, 700 sterline satılarak derneğe en büyük geliri sağladı. Ayrıca etkinliğe Ufuk Uyanık karikatür, Dogan Örs yağlıboya resim, Ece Clarke baskı ve Galeri Renk’in sahibi Renk Erbil de babası Devrim Erbil’in serigrafisi ile destek oldu…

Zabcı’nın resmi, Lübnan asıllı Sanat tarihi uzmanı, sulu boya ressamı ve koleksiyoncu Latifa Kosta tarafından satın alındı. Kosta’nın birçok vakfın yönetim kurulunda yer aldığı gibi, Unesco vakıfları ve Londra Filarmoni Orkestrası yönetim kurulullarında faaliyet gösterdiği öğrenildi.

Fiwal’de geçen yıl yapılan seçimlerde Londra’da yaşayan toplum üyesi Hülya Koçu başkanlığa seçilmişti. Aynı zamanda Britanya Türk Kadın derneği üyesi olan Hülya Koçu Fiwal’ın düzenlediği son etkinliğin ülkeler arasında ki kültürel bir yakınlaşmayı sağlamak amacındı taşıdığını söyledi. Koçu etkinlikten elde edilen gelirlerin eğitim amaçlı konferanslarda kullanılacağını da sözlerine ekledi.

848000cookie-checkEn büyük katkı Mine Zabcı’dan

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.