En büyük sunta fabrikası yanıyor

Sırasöğütler Mahallesi’ndeki Tever Sunta Fabrikası’nda tomrukların depolandığı bölgelerde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına Kocaeli ve İstanbul Büyükşehir belediyeleriyle çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yapılan tüm müdahalelere rağmen yangının büyümeye devam etmesi üzerine çevredeki bazı binalar boşaltıldı. Bu arada, bazı vatandaşların çatıya çıkarak evlerinin duvarlarına hortumla su sıktıkları görüldü. Yangına müdahale eden 2 yangın söndürme helikopteri ve bir yangın söndürme uçağı havanın kararmasının ardından bölgeden ayrıldı.

Olay yerine gelen Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, söndürme çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Gebze Kaymakamı Karabulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangını söndürme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, ”Yangına bütün imkanlarımızla müdahale etmekteyiz. Yangının daha fazla büyümesini ve çevreye yayılmasını önlemek için canla başla çalışıyoruz” dedi.

1974 yılında kurulan ve halen yaklaşık 170 kişinin çalıştığı kereste fabrikasında üretilen ürünlerin iç piyasanın yanısıra Balkan ülkelerine de ihraç edildiği öğrenildi.

Vali Topaca: “Yangının kontrol altında olduğunu söyleyemeyiz”

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Gebze ilçesindeki sunta fabrikasında çıkan yangına ilişkin, ”Yangında ilk belirlemelere göre can kaybı yok. Tedbir almaya ve etrafı boşaltmaya çalışıyoruz” dedi.

Gebze Sırasöğütler Mahallesi’ndeki Tever Sunta Fabrikasında tomrukların depolandığı bölgede henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Olay yerine gelerek söndürme çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının çevredeki ev ve iş yerlerine sıçramaması için gerekli önlemlerin alındığını söyledi. ”Yangının şu anda kontrol altında olduğunu söyleyemeyiz” diyen Topaca, bölgede etkili olan rüzgarın söndürme çalışmalarını olumsuz etkilediğini kaydetti.

Gazetecilerin yangının çıkış nedeninin tespit edilip edilmediğini sorması üzerine Vali Topaca, ”Bugün hava çok sıcaktı, 40 derecenin üzerindeydi. Sürtünmeden olduğu tahmin ediliyor, ancak şu anda bir tetkik yapılmış değil” diye konuştu. Topaca, bölgedeki elektrik ve doğalgazın tedbir amaçlı kesildiğini de ifade ederek, ”Yangında ilk belirlemelere göre can kaybı yok. Tedbir almaya ve etrafı boşaltmaya çalışıyoruz” dedi.

Bu arada, Haydarpaşa-Gebze arasında tren seferlerinin hala yapılamadığı, ayrıca yangın çıkan fabrikaya yaklaşık 50 metre uzaklıktaki demir yolundaki elektrik kablolarının da eridiği öğrenildi.

1251730cookie-checkEn büyük sunta fabrikası yanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.