En güzel yardım

İngiltere Türk Aile Birliği, Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu’na destek amacıyla yemekli yılbaşı eğlence etkinliği düzenledi.

Londra’nın Edmonton bölgesindeki Kervan Community Hall’da gerçekleşen gecede, sevilen sanatçısı Kerem Ergen de okula destek amacıyla sahne aldı. İbrahim Mani’nin müziği eşliğinde sahne alan Kerem Ergen, sevilen şarkılarla etkinliğe katılanları eğlendirirken, tiyatro sanatçısı-yazar Osman Balıkçıoğlu da esprileri ile programı renklendirdi.

İngiltere Türk Aile Birliği Başkanı Sevtap Kemal, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk okulunun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yıl içerisinde çeşitli vesileler oluşturup, bu ve benzeri yemekli organizasyonlar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Londra’da Türk dili ve kültürü eğitimi veren ilk okullardan biri olan Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu’na hiç bir kurum ve şahsın finans desteği sağlamadığına dikkat çeken Kemal, “çocuklarımızın Türkçe öğrenmelerine ve Türk kültürünü tanımalarına imkan sağlamak için bu gönüllü hizmeti aksatmadan yürütmeye çalışıyoruz. Geleceğimiz olan nesillerin kendi öz dillerinden uzaklaşmamaları ve kültürlerini tanımaları için fedakarlık yapmaya yaşadığımız sürece devam edeceğiz” diye konuştu.

Okulda yetişen birçok gencin artık profesyonel hayatta mesleklerini icra ettiklerini hatırlatan Kemal, “bu akşam da okulumuzda yetişip avukat ve değişik mesleklerde hayatlarını sürdüren gençlerimiz var ve bizimle birlikte gönüllü hizmetlere katılıyorlar” dedi.

Okul öğrencilerinden oluşan halk oyunları grubunun modern dans gösterileri ile halayların çekildiği etkinliğe katılanlara, leziz yemek ve mezeler ikram edilirken, Türk müziği ile eğlenme imkanı sunuldu. Kuzey Kıbrıs Bayrak Televizyonu da etkinliği kaydederken, sunucu Neslihan Altunç söylediği Türk sanat müziği eserleri ile büyük beğeni topladı.

845920cookie-checkEn güzel yardım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.