En iyi gay dostu belediye: Islington

Islington aynı zamanda İngiltere’de genelindeki bütün belediyeler içinde en iyi konumdaki çalışanlar açısından 6 belediyenin üçüncüsü olarak saptandı.


Halkla İlişkilerden Sorumlu Belediye Meclis Üyesi Laura Willoughby, “İslinton Belediyesi yöneticileri olarak insan haklarına son derece önem veriyoruz. İnsanların bireysel özgürlükleri, seks tercihleri, etnik konumları ve engelli olmalarından kaynaklanan her türlü ayrımcılığa karşı mücadele ediyoruz” dedi.


Stonewall’un araştırma sonucundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Willoughby, “Önyargı ve ayrımcılığa karşı verdiğimliz hizmetin yaşımın pratiğine yansıması bizi gerçekten sevindirdi” diye konuştu.


ISLUNGTON’UN GAY’LERCE ÖNEMİ


Geçen Aralık’ta gay ve lezbiyenlerin evliliğine yeşil ışık yakan tasarının yasalaşmasından hemen sonra Islington’da yaşayan Viktoria Kingsley ve Fiona Dunning, ülkede ilk kez evlenmek için Islington Evlendirme Dairesi’nde kayıt ettirmişti.


Islington Belediyesi’nin eski başkanı Bob Crosmann’da gay olduğunu kamuoyuna açıklayan ilk belediye başkanı ünvanını taşıyor…


Ülke genelinde ilk eşcinsel hakları gösteri yürüyüşü de 1970’de Islington’un sınırları içindeki Highbury Fields’de yapılmıştı.


Ayrıca Güney Islington ve Finsbury’den milletvekili olan Chris Smith parlamentoda gay olduğunu açıklayan ilk milletvekili oldu…

787150cookie-checkEn iyi gay dostu belediye: Islington

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.