‘En kazançlı yatırım: Ev’

Alp Ceylan, “mortgage” sağlayıcı finans uzmanı olarak ev piyasası hakkında, “İngiltere’de Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirmedi. Kısa dönemde ev fiyatlarında büyük değişiklikler olacağını sanmıyorum” diye konuştu.


İngiltere’deki borsa gibi yatırım yollarıyla kıyaslandığında ev yatırımının kazançlı olduğunu vurgulayan Ceylan şunları söyledi:


“Uzun dönem düşünüldüğünde kesinlikle ev yatırımı en kazançlı olanıdır. Uzun dönemde en az 5 yıl ve sonrasından söz ediyorum tabii. Eğer emeklilik döneminde bir tane borçsuz ev bırakma şansın olursa devletten haftada 75 Sterlin alacağına kendi evinin kira geliriyle 5-6 katını sağlayabilirsiniz… İkince evin kirası emekli maaşı olarak düşünülerek yatırım yapılmalı.”


Strategy Finance’ın finans konusunda bütün ihtiyaçlara cevap verebilecek biçimde tasarlandığını vurgulayan Ceylan, yatırım ya da işletmek amacıyla alınan ticari ev kredileri ‘mortgage’ler dışında tüketicinin yararlanabileceği başlıca kredileri de şöyle anlattı:


“Kredi deyince sigortasız olmaz tabii. Hayat sigortasından hırsıza karşı korumaya kadar çok çeşitli sigorta çeşitleri bulunuyor. Bizim markette çok kullanışlı olan fakat toplumumuzca da pek bilinmeyen bir kredi türü ‘Secured Personal Loan’u tanıtmaya çalışıyoruz. Bu kredi türü daha önce alınan krediyi vadesinden önce iade ettiğinizde belli bir ceza ödemeniz gerekiyorsa bundan sakınmak için tasarlanmıştır. Bu işlemlerde avukata gerek olmadığı için ekonomik kredi de sayılıyor.”


Ceylan ayrıca “Bridge Finance” diye bilinen acil sıcak para kredisi hizmeti de sunduklarını vurgulayarak, “Genellikle açık artırmada mülk alanların en geç 28 gün içinde tapuyu üzerlerine almaları gerekir. Bu, çok kısa sürede sağlanan bir kredi türüdür” dedi.


_______________


Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız: Strategy Finance

788410cookie-check‘En kazançlı yatırım: Ev’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.