‘En kötü kriz İngiltere’de’

Gazete dün IMF’den gelen “Gelişmiş ülkeler arasında en kötü kriz İngiltere’de yaşanacak” haberini şöyle aktardı:

“İngiltere ekonomisinin geleceği hakkında en karamsar değerlendirme IMF’den geldi. Örgüte göre İngiltere ekonomisi bu yıl tahminlerin iki katı, yani yüzde 2,8 küçülecek. Bu rakamlar, İngiltere’nin diğer ülkelere göre krize dayanma gücünün daha fazla olduğunu söyleyen Gordon Brown’a ciddi bir darbe oldu.”

HER AİLEYE 10 BİN BORÇ

The Daily Telegraph ise İngiliz ekonomisiyle ilgili bir başka karamsar haberi verdi. “Çocuklarımız 20 sene kamu borcu ödeyecek” manşetiyle verilen habere göre bankaları kurtarmak için hızla borçlanan hükümet, şu anda her aileye 10.000 sterlin borç yüklemiş durumda. Krizden önceki seviyelere dönülmesi için, 20 sene borç ödemek gerekecek. Bu tablo vergilerin artması, kamu hizmetlerinin azalması anlamına geliyor.

The Daily Telegraph konuyla ilgili bir de karikatür yayımladı. Karikatürde yaşlı bir adam görünüyor. Üzerindeki yazıda ise, “Burnu babasından, gözleri annesinden. Borcu da Gordon Brown’dan” yazıyor.

Öte yandan The Guardian gazetesi, İngiltere’de yardım için devletin kapısını çalanlara, şimdi de Honda Formula 1 takımının katıldığını yazıyor. Japon sponsorlarının terk ettiği takım, hükümetten de yardım bulamazsa, dağılmak zorunda kalacak…

 

1186650cookie-check‘En kötü kriz İngiltere’de’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.