En çok katkı İngiltere ve Fransa’dan

AB yetkililerinin verdiği bilgiye göre, 7,2 milyar avroluk yardım paketine üye ülkeler arasında en fazla katkıyı 1,2 milyar sterlinle İngiltere ve 1,26 milyar avroyla Fransa yaparken, henüz rakam açıklamayan Almanya’nın 1,5 milyar avroyla AB paketinin yüzde 20’sini karşılaması bekleniyor.

AB paketine diğer üyelerden İsveç 765 milyon avro, Hollanda 300 milyon avro, Danimarka 160 milyon avro, Belçika 150 milyon avro, Finlandiya 100 milyon avro, Polonya 50 milyon avro ve Estonya 3 milyon avro katkı yapacağını duyurmuştu.
AB liderleri, iklim değişikliğiyle küresel mücadeleye katkı vermeleri karşılığında gelişmekte olan ülkelere 3 yılda 7,2 milyar avro yardım taahhüt etmişti.

Üye ülkelerin gönüllü katkılarından oluşan iklim yardımı paketinin 2010-2012 yılları arasında ödenmesi öngörülüyor.
Öte yandan AB, çevreci kuruluşların taleplerine rağmen karbondioksit salımını 1990 yılı verilerine göre 2020 yılına kadar tek yanlı olarak yüzde 20 düşürme hedefinde değişikliğe gitmedi.

AB Dönem Başkanı İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt, ABD ve Kanada başta olmak üzere diğer gelişmiş ülkelerin de katılması koşuluyla karbondioksit salınımını yüzde 30 düşürmeye hazır olduklarını bildirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, diğer büyük ülkeler de benzer indirim önerileri sunarsa, AB’nin 2020’de karbondioksit salımını yüzde 30 oranında azaltmayı “masaya koyma” niyetini teyit etmişti.

828000cookie-checkEn çok katkı İngiltere ve Fransa’dan

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.