En sert muhalefet Başpiskopos’tan

Finans spekülatörlerine yağmacı benzetmesi…

Times, finans sektöründeki spekülatörleri, yaz aylarında bazı kentleri kasıp kavuran yağmacılara benzeten Williams’ın zaten daha önceki açıklamaları nedeniyle muhafazakarların hedefinde olduğunu yazdı.

Williams, önceki açıklamalarında da, koalisyon hükümetini ”seçmenin oy vermediği radikal politikalar uygulamakla” suçlamıştı.

Cameron ise, aynı açıklamaya, Williams’ın görüşlerine katılmadığını, ama siyasi konularda konuşma hakkını desteklediğini söyleyerek yanıt vermişti.

Williams’ın son konuşmasına başbakanlıktan herhangi bir yanıt gelmedi.

Times’ın haberine göre, muhafazakarların parlamentodaki yetkililerinden Gary Streeter, Başpiskopos’a “ahlaki ve ruhani konulara odaklanmasının daha iyi olacağını” söylüyor ve siyasi meseleleri siyasetçilere bırakmasını öneriyor.

HALKIN GÜVENİ

Guardian’ın manşetinde yer alan hükümetin ve muhalefetin kamuoyuna verdiği güveni ölçmeyi amaçlayan ankete göre, seçmenlerin yüzde 47’si koalisyon hükümetinin performansından memnun değil, yüzde 39’u ise tatmin olmuş durumda.

Anket, liderlere ilişkin görüşleri sorulduğunda ise seçmenlerin Başbakan David Cameron’u krizleri yönetme konusunda ana muhalefet İşçi Partisi’nin lideri Ed Miliband’den daha güven verici bulduklarına işaret ediyor.

839860cookie-checkEn sert muhalefet Başpiskopos’tan

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.