‘En yüzsüz ABD yönetimi işbaşında…’

Orta Doğu uzmanı gazeteci Robert Fisk, The Independent on Sunday gazetesindeki yazısında Irak’taki son gelişmeler ışığında ABD’nin bölge politikasını eleştirdi.

Fisk, “Orta Doğu’da herkes tarihi yeniden yazıyor. Ama daha önce, bu kadar inatla, bu kadar samimiyetsiz ve bu kadar hayasız bir şekilde, trajedileri başarı, yenilgileri zafer ve ölümü yaşam olarak göstermeye çalışan başka bir ABD yönetimi görülmedi” diye yazdı.

ABD, Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın geçen hafta Beyrut ziyareti sırasında Orta Doğu’da demokrasinin hızla yayılmasından bahsettiğini hatırlatan Fisk, şöyle devam etti:

“Rice, bunu söylerken, Irak’ta akan kanı, Lübnan, Suudi Arabistan ve Mısır’daki mezhep gerginliğini görmezden geliyor. Irak’ta felaket artık rutin hale geldi. ABD’liler şimdi Irak’ta yaşananları, işgalin hiç rolü yokmuş gibi Iraklıların kendi aralarındaki bir savaşmış gibi göstermeye başlıyor. Ve korkarım yakın bir zamanda, işler daha da kötüye sarınca kendilerini kurtarmak için,,’Birbirlerinin camilerini havaya uçuruyorlar, geçinemiyorlar. Mezhep ayrılığına dayanmayan bir hükümet kurun dedik, reddettiler’ diyecekler”

1124120cookie-check‘En yüzsüz ABD yönetimi işbaşında…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.