Endonezya 2 günde 40 kez sallandı

Endonezya’da iki gün önce meydana gelen Richter ölçeğine göre 8,4 büyüklüğündeki depremin ardından, büyüklükleri 7,8 ila 4,9 arasında değişen 40’tan fazla sarsıntı kaydedildi.

Bu arada, yerel Meteoroloji Kurumu, bu sabah hissedilen 6,9 büyüklüğündeki depremin ardından yayımladığı tsunami alarmını kaldırdı. Şiddetli depremlerden sonra her seferinde tsunami uyarısı yayımlanmış ve bir süre sonra tehlike olmadığı anlaşılınca uyarı kaldırılmıştı.

İlk depremin ardından, depremin merkez üssüne yakın olan Bengkulu’da iki bölgede küçük çapta dalgalar oluşmuştu. Serangai’de 3 metreyi bulan dalgalar nedeniyle 100 kadar ev hasar görürken, can kaybı olmadı. Padang Bakung köyünde de sahilden 60 metre uzaklıktaki evler sular altında kaldı.

Endonezya’da, 8,4’lük deprem ve ardından gelen atçı şoklar nedeniyle bugüne kadarki can kaybı sayısının 10’u geçtiği belirtiliyor.

Başkent Cakarta’da oluşturulan Sağlık Bakanlığı Kriz Merkezinin yöneticisi Rustem Pakaya, depremlerde 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 55 kişinin yaralandığını açıkladı.

1158000cookie-checkEndonezya 2 günde 40 kez sallandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.