Endonezya’da 23 Nisan çoşkusu

Bir 23 Nisan’ı daha geride bıraktık grurla, mutlulukla ve birliktelikle…

Bayramlar Anavatan dışında iseniz daha da bir anlam kazanıyor, daha bir özleniyor ve en önemlisi herkesi biraraya getiren etkinliklere dönüşüyor.

23 Nisan’ın hafta içine denk gelmesi nedeniyle Türkiye’nin Endonezya Büyükelçiliği’nde Resmi kutlamalar 27 Nisan 2013 Cumartesi tarihinde gerçekleştirildi. Bunun diğer bir nedeni ise Türk Kültürü ve Yemekleri başlığı altında yapılacak hafta ile birleştirilmesiydi. Nitekim Türkiye’den gelecek misafirler her iki etkinliğe katılmak üzere geliyorlardı.

Tören İstiklal Marşı ve Atatürk’ün gençliğe Hitabesinin okunması ile başladı, ardından Büyükelçi Zekeriya Akçam; Türk ve yabancı misafirlere yönelik günün anlam ve önemi belirten konuşmasını yaptı. Ondan sonra Endonezya da bulunan Türk okulundan çocukların oluşturduğu çocuk korosu ve Halk Oyunları ekibi gösterilerini yaptılar, Atatürk’ün Kağnısı şiiri okundu, bunun yanı sıra diğer Türk çocukları 23 Nisan şiirlerini okudular.

Balıkesir Halk Eğitimi Müdürlüğü’nden gelen gençlerin Halk Oyunları gösterileri ise güne damgasını vurdu. Türk vatandaşlarını çoşturdu. Sazlar ve davullar çalındı ele ele verip hep birlikte halaylar çekildi ve türküler söylendi. Tam bir bayram havası yaşandı kısacası .Bu ekip Jakarta’da bir hafta kalacak ve Türk Kültürü ve Yemekleri Haftası etkinlikleri çerçevesinde gösteriler yapacaklar.

Sivil toplum

23 Nisan da gerçekleştirlen ve anlatmaya değer diğer bir kutlama ise Jakarat’da yaşayan bir Türk arkadaşın kutlamalara ev sahipliği yapmak istemesi , evini açması ve diğer Türklerin de katılımı ile gerçekleştirildi.

23 Nisan’ı illa ki günün de kutlayalım diye düşünen grubun çeşitli yabancı okullarda okuyan çocukları Türk Kimliklerini ve bayramlarını atlamasınlar ve önemini anlasınlar diye gerçekleştirildi.

Secilen bir kac 23 Marsını cocuklar evde kendileri hazırladılar, siirler ezberlediler, komposizyonlar yazdılar ve 23 Nisan ile ilgili asıl öğrenmeyi bunları hazırlarken yaptılar.

23 Nisan 2013 gunun de de provasız sekilde bir araya gelip ellerinden ne geliyorlarsa sergilediler büyüklerine. Arkasından annelerin ortaklaşa hazırladığı masadan yediler, içtiler, eğlendiler. Aynı ekip Elçilikte’ki kutlamalara da katılınca 23 Nisan’ı çifte bayram olarak kutlamış oldular.

Her ne şekilde ve dünyanın neresinde olursa olsun önemli olan 23 Nisan’lara çok şey borçlu olduğumuzu unutmamak ve unutturmamak . Her yıl git gide artan bir çoşkuyla Milli Bayramlarımızı kutlamak biz Türk vatandaşlarının boynunun borcu en büyük ödevi diyedüşünüyorum.

763710cookie-checkEndonezya’da 23 Nisan çoşkusu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.