Endonezya’da içki yasağı

Yasak büfelerde, küçük marketlerde alkollü içeçeklerin satışını kapsıyor. Bazı yetkililer ve market sahipleri bu yasaktan hiç memnun kalmadı.

Cakarta Valisi Basuki Tjahja Purnama namı diğer Ahok yeni yasağa uyulacağını ve takip edileceğini ancak bu durumun içkinin yasal olmayan yollardan, el altından satışını teşvik edeceğinden endişeli olduğunu belirtti.

Vali yardımcısı Djaraot Saiful Hidayet ise yeni yasağın yabancıları ve turistleri korkutup kaçıracağından dolayısıyla ülkenin turizm gelirini olumsuz etkileyeceğinden duyduğu endişeyi dile getirip“ içki yasağının turizm sekrötürümüzü öldürmesine izin vermemeliyiz” şeklinde konuştu.

Yasağın Endonezya’da hiçbir yerde içki bulunmadığı ya da içilemeyeceği anlamına gelmediğini, büyük süpermaketlerden alınabileceğini de ekledi. Ticaret Bakanlığı yasak kapsamında marketler ve büfelerinin içki satış iznini iptal etti.

İçkinin yalnızca lokanta ve otellerde sunulacağını ve parekendiciler tarafından satılacağını duyurdu.

Yalnızca Cakarta’da 172 marketi bulunan 7- eleven marketler zinciri çaresiz yasağa uyacaklarını raflardan her türlü içki ve biranın kaldırılacağını açıkladı.

1572130cookie-checkEndonezya’da içki yasağı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.