Şener: Hedef 2010’da %51 internet kullanımı

CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı ve Bilişim Zirvesinin ortak açılış töreninde konuşan Bakan Şener, bu yılki zirvenin ana temasının rekabet gücü olarak belirlenmiş olmasını son derece anlamlı ve yerinde bulduğunu söyledi.


Abdüllatif Şener, artık ülkelerin, firmaların ve bireylerin güçlü olabilmesi için küreselleşmenin neresinde olduğu sorusunu kendisine sorması gerektiğini, günümüzde güce giden yolun dostluklardan ve işbirliğinden geçtiğini aktardı.


Hükümeti kurarken bir eylem planı hazırladıklarını ve e-dönüşüm Türkiye projesinin bu eylemin temellerinden biri oluğunu hatırlatan Şener, 2006-2010 yıllarını kapsayan bilgi toplumu stratejisinin Yüksek Planlama Kurulu kararıyla yürürlüğe girdiğine değindi.


Bakan Şener, bilgi toplumu stratejisinde amaçlardan ilkinin sosyal dönüşüm olduğunu belirterek, ”Bu bağlamda vatandaşların 2010 yılında yüzde 51’inin internet kullanıcısı olması, evlerin yüzde 48’inin de internet erişimine sahip olması hedeflenmiştir” dedi.


Abdüllatif Şener, bilgi toplumu stratejilerinden olan kamu yönetiminde modernizasyon ve e-devlet yaklaşımına da değinerek, kamu hizmetlerinin yüzde 70’inin elektronik ortamda da sunulur hale gelmesi, vatandaş memnuniyetinin yüzde 80 seviyesine ulaştırılması ve kamu harcamalarının yüzde 90’ının e-ihale yoluyla gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

1033280cookie-checkŞener: Hedef 2010’da %51 internet kullanımı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.