Enfield Film Ödülü Serkan Nihat’ın

Yarışmayı kazananlarla 9 Haziran saat 11.30’da UGC sinemasında yapılacak törenle filmlerin yapımı için kontrat imzaladı.


Serkan Nihat’ın daha önce ‘Serial Suicides’ ve ’28 Hour Later’ isimli iki kısa film yaptığı belirtilirken, şu anda da video çekimleri yaparak, editor yardımcısı olarak çalıştığı bildirildi. Peter Black ise sekiz kısa filmin yapımcı ve direktörlüğünü yaptı. Bunların arasında ‘Squash’ filmi de vardı. Yapılan açıklamaya gore, yarışmayı kazananlar 2 bin pound ile kısa filmi yapmak için profesyonel destek ve danışma da alacak.


Serkan Nihat ve Peter Black ikilisinin çekeceği ‘Meat’, Türk toplumu içerisinde geçiyor ve bir ailenin parçalanıp tekrar buluşmasını konu alıyor. ‘Calenture’ ise denizde kaybolmayı ele alıyor.


Serkan Nihat ödülle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Enfield’e bu olanağı yarattığı için çok teşekkür ederiz. Filmimizi büyük ekranda görmek bizim için büyük mutluluk olacaktır” dedi.


Yaz aylarında hazırlanacak kısa filmler 10 dakikalık olacak ve 1 Aralık 2005’te UGC’de yapılacak Enfield Film Festivali’nde gösterilecek. 


Yarışma komitesi yaptığı açıklamada, “bu yıl film yarışmasına katılan adaylar gerçekten yüksek kaliteydeydi. Bu da Enfield’de film konusunda birçok yeteneğın olduğunu gosteriyor. Komediden realizme birçok alanda ortaya konan eserlerde, seçim yapmakta oldukça zorlandık. Orjinal ve yaratıcı iki film seçtiğimize inanıyoruz” dediler.
 

781600cookie-checkEnfield Film Ödülü Serkan Nihat’ın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.