Enfield’de barış ağacı

26 Nisan cumartesi günü saat 15-17 arasındaki törene toplum üyelerinin yanısıra Enfield Belediyesi yetkilileri, Türkiye’nin Londra Başkonsolosluğu’ndan da geniş katılım oldu.
Broomfield Park’daki Savaş Hatıra Bahçesi’nde (War Memorial Garden) dikilen barış ağacı öncesinde günün önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Belediye Başkanı Ali Bakır’ın açılış konuşması sonrasında Belediye Meclis üyeleri Doug Taylor, Terry Neville. Yasemin Brett, Enfield Emniyet Amirliği’nden Komser Ann Cable, Yeni Zelanda Yüksek Komisyon Temsilcisi Garry Manley ve Avustralya Yüksek Komisyon Temsilcisi Captain Ken Semmens ve Konsolos Murat Nalçacı birer konuşma yaptı.

Türkiye’nin Londra Baskonsoloslugu’ndan Konsolos Murat Nalçacı Atatürk’ün Anzak annelerine hitabını okudu.

Çanakkale Savaşı’nda ölenlerin anısına 2 dakika saygı duruşu sonrasında barış ağacı dikimi gerçekleşti.

Enfield Belediye Meclisi’nin Türkiye kökenli üyesi Yasemin Brett, “Bu önemli günde birlikte olmak ve barış icin bu agaç dikmek bir şereftir. Gelibolu Kampanya’sında bir cok millet katıldı, bunlardan bazıları Enfield’de yaşamakta ve böylece bu ailelerin büyük babalarına ve dedelerine saygı göstermiş oluyoruz” dedi.

________________________

ATATÜRK’ÜN ANZAK ANALARINA MEKTUBU

“Bu memleketin topraklarında kanlarını döken Ingiliz, Fransız, Avustralyalı, Yeni Zelandalı, Hintli kahramanlar! Burada, dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler, Mehmetçiklerle yanyana koyun koyunasınız.
Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve rahat uyuyacaklardır. Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır.”
Mustafa Kemal

854250cookie-checkEnfield’de barış ağacı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.