‘Engelliye yaklaşım çağdaşlığın göstergesi’

Cumhurbaşkanı Talat bugün K.T.Engelliler Federasyonu yönetim kurulunu kabul etti. Talat, kabulde yaptığı konuşmada engellilerin toplumun son derece önemli, fırsat eşitliği yaratılması gereken bir kesimi olduğunu belirterek “Herkesin bu ilkeye özen göstermesi gerekir” dedi.


 Engellilerle ilgili sorunları elinden geldiği kadar takip edeceğini ve çözümünü sağlamaya çalışacaklarını kaydeden Talat, “Çok öenmli işler var. Hükümetin bu konuda adım atacağından eminim” şeklinde konuştu.


K.T.Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk de konuşmasında Cumhurbaşkanı Talat’a bir dosya halinde de sunduğu sorunlarını anlatarak çözümü konusunda yardım istedi.


Özel Eğitim Yasası’nın tüm girişimlere rağmen çıkmamasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Yücetürk, eğitim sorunlarının kurulacak özel bir eğitim biriminde çözümlenebileceğini kaydetti. Yücetürk, Eğitim Şurası’nda sundukları 25 maddelik öneri paketinin 24 maddesinin kabul edildiğine de dikkat çekti.


Yücetürk, “çıban başına dönüşen istihdam sorununun da çözüm beklediğini” kaydederek 360 engellinin iş beklediğini belirtti. Yücetürk, yaşam boyu rehabilitasyon sorununun da henüz aşılmadığını söyledi.


Engellilerle ilgili bazı sivil toplum örgütlerinin bir ticari kuruluş gibi çalıştığını iddia eden Yücetürk, bu konuda gereken müdahalenin yapılmasını istedi. Yücetürk konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Talat’a, başbakanlığı dönemde Görmezler Derneği’ne yapılan maddi yardımdan dolayı teşekkür etti.

679720cookie-check‘Engelliye yaklaşım çağdaşlığın göstergesi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.