Enkazda kurtulan olmadı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan ve önceki gün düşen helikopterin enkazın yerinin tespit edildiğini ve ekiplerin bölgeye gönderildiğini açıkladı.

Beşir Atalay, Göksun’da yaptığı açıklamada, helikopterin Elmadağ ve Sisne arasında bulunduğunun belirlendiğini söyledi. Derhal ekiplerin yola çıkarıldığını kaydeden Atalay, gelişmelerle ilgili an be an bilgi verileceğini bildirdi.

Enkaz bölgesine hareket eden Atalay, ”Sizlere arama-kurtarma çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgi verecektim. Ancak ani bir gelişme oldu. Bu nedenle bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Helikopterin enkazına, şu an bana gelen bilgilere göre ulaşıldı. Döngel köyü Şahinkayası mevkisinde Sisne-Elmalı arasında helikopterin enkazının bulunduğu bilgisi bana geldi” dedi.

Bakan Atalay, enkazdakilerin sağlık durumuyla ilgili sorular üzerine, ”Enkazın bulunma bilgisi çok yeni. Bu konuda şu anda birşey söyleyemiyorum” yanıtını verdi.

“5 CESET BULDUK, ARALARINDA YAZICIOĞLU YOK”

Korucu Remzi Gök, 5 ceset gördüklerini, ancak bunlar arasında Muhsin Yazıcıoğlu’nun olmadığını söylemişti. Çevrede arama çalışmalarının sürdüklerini belirten Kurucuova köyünden olan Remzi Gök, enkazı bulmaları üzerine durumu karokola bildirdiklerini de ifade etti.

Daha sonra ise BBP liderinin cenazesi de bulunduğu açıklandı. Sivil Savunma ekipleri de, 6 kişinin cenazesine ulaşıldığını açıkladı. BBP ise “Yüzünü görmeden öldüğüne inanmayız” açıklaması yaptı. Enkaza, 10 askeri araç, 2 paletli kar aracı ve kar motosikleti sevk edildiği öğrenildi.

1197100cookie-checkEnkazda kurtulan olmadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.