Ensar davası başlıyoooor

Kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı. Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşma, kapalı oturumda yapılıyor.

Eğitim-İş, çocuk dernekleri ve siyasi partilerin müdahillik talebinin reddedildiği, ancak Ensar Vakfı ve KAİMDER’in müdahil olmalarının kabul edildiğini belirtiliyor.
Baroların ve baroların yönetim kurullarıyla aile ve sosyal politikalar bakanlığının müdahillik talebi kabul edildi.

Müdahillik talebi kabul edilmeyenler salonu boşaltmadığı için duruşmaya ara verildiği kaydedildi.

Duruşmadan önce BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlayan mağdur ailelerinin avukatı ve Karaman Barosu Başkanı Oktay Yılmaz ‘dosyada bir eksiklik olmadığını ve büyük ihtimalle bugün kararın çıkacağını söyledi.

“Yüzde 90 bugün karar çıkar” Avukat Yılmaz kentte alınan yoğun güvenlik önlemlerinin gereksiz olduğunu vurguladı.

Yılmaz “Karaman halkı çok tepkili ama aynı zamanda duyarlıdır. Biz o yüzden Karaman halkından kaynaklanacak bir hadise olacağına inanmıyoruz” dedi.
Avukat Yılmaz mağdur aileleriyle iki üç gün önce görüştüklerini söyledi ve “Aileler bir an önce bu davanın bitmesi, adaletin tecelli etmesinden yana. Gündemde de fazla kalmasını istemiyorlar” şeklinde konuştu.

Avukat Yılmaz: 300 yılın üzerinde ceza bekliyoruz

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın istismar olaylarının yaşandığı yerlerle ilgili bazı sivil toplum kuruluşlarının yaptığı ihbarları soruşturduğunu anlatan Oktay Yılmaz “Bugün sadece sanıkla ilgili dava görüşülecek. Olayların vuku bulduğu yerlerdeki görevlilerin ihmalleri, kusurları varsa Karaman Barosu olarak da bu davaların takipçisi olacağız” dedi.

Avukat Yılmaz ayrıca, Sanık Muharrem B.’nin “300 yılın üzerinde bir ceza alacağını düşündüklerini” anlattı.

Oktay Yılmaz “bunun vicdanları rahatlatacak bir ceza olmadığını, halkın ihmali olanlarla ilgili de bir soruşturma istediğini, Ensar Vakfı ve KAİMDER ile ilgili bir soruşturmanın olmasının da vicdanları aklayacağını” vurguladı.

CHP’nin eski Karaman Belediye Başkan adayı Merih Ünver, Karaman’da “Halk bu olay neden oldu, bu olay yüzünden adımız kötüye çıktı” diye algılıyor. Halbuki Karaman halkı bu olayı ortaya çıkartmıştır. Tüm Türkiye Karaman’ın her bir ferdine teşekkür etmelidir.” dedi.

Yoğun güvenlik önlemleri

Bu arada alınan yoğun güvenlik önlemleri ve gösteri yasağına karşın toplanan bir grup eylemci “Ensar Vakfı kapatılsın, AKP elini çocuklardan çek” şeklinde sloglanlar attı.

Dosyanın üzerinde de gizlilik kararı bulunuyor.

‘Çocuklar ifade verirken yüzüme bakmıyordu’

Çocukları istismar ile suçlanan ve 600 yıla kadar hapsi istenen sanık Muharrem B. tutuklu yargılanıyor.

Sanığın ifadesine başvurulması halinde, Muharrem B.’nin ifadesi Segbis ile alınacak.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığının yine BBC Türkçe’ye verdiği bilgiye göre Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları (KAİMDER) ile ilgili olarak, Karaman Valiliği ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından adli ve idari soruşturmalar yürütülüyor.

Ayrıca bu vakıf ve derneğin yöneticilerinin, Muharrem B.’nin işlediği iddia edilen suçlarla ilgili bilgi sahibi olup olmadıklarına dair de, başsavcılık tarafından ayrı bir soruşturma açılmış durumda.

1484680cookie-checkEnsar davası başlıyoooor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.