‘Ensar Vakfı’nda yaşananlar kadar vahim’

CHP İstanbul milletvekili Yarkadaş, Adıyaman’da Gerger İmam Hatip Lisesi’nde yaşanan taciz skandalını KRT’ye anlattı.

İmam Hatip Lisesi öğrencilerine tacizde bulunmakla suçlanan kişi, Adıyaman’da yoğunlaşan bir tarikatın mensubu çıktı.

Adıyaman’da Gerger İmam Hatip Lisesi’nde 76 çocuğun cinsel istismara uğraması ile ilgili CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara’nın sorularını yanıtladı.

CHP İstanbul milletvekili Yarkadaş, Gerger İmam Hatip Lisesi’nde çocuklara tacizde bulunduğu ileri sürülen müstahdem M.S.G’nin Adıyaman’da yoğunlaşan bir tarikatın mensubu olduğunu söyledi.

ADIYAMAN’DA 76 ÇOCUĞA TACİZ: “ENSAR VAKFI’NDA YAŞANANLAR KADAR VAHİM”

“Ben tarikatın ismini verip bütün bir tarikatı zan altında bırakmak, onları suçlamak istemiyorum ancak çok emin kaynaklardan aldığım bilgiler ve kendi teyitlerimle de kişinin bir tarikata mensup olduğunu öğrendim. Facebook sayfasına baktım, orada mensubu olduğu tarikata ilişkin övücü sözler yazmış. Tarikat dayanışması var, siyasal dayanışma var. Ne yazıkki bu şahıs defalarca tacizde bulunmasına rağmen 3 kere görev yeri değiştirilmiş.

Gerger Fırat Gazetesi’nin muhabiri Özgür Boğatekin bu olayı ortaya çıkardı ancak polis elinde hiçbir mahkeme kararı olmadan Özgür Boğatekin’in evine giderek bu haberi sildirtti. Sonra muhabir arkadaşımız bu haberi yeniden yazıyor yeniden baskılarla karşı karşıya kalıyor. Yani neredesinden bakarsanız bakın tam anlamıyla bir utanç yaşanıyor. Bu olay Ensar Vakfı’nda yaşanan olay kadar vahim. Burada bir tarikatın mensubu olan şahsın her şeye rağmen korunması var. Bir tarikat dayanışması, siyasal iktidarın korumasıyla bütünleşerek olayın üzerini örtüyor.”

“TACİZLE SUÇLANAN ŞAHIS ADIYAMAN’DA YOĞUNLAŞAN BİR TARİKATIN MENSUBU”

“Adıyaman’da yoğunlaşan bir tarikat. Bütün bir grubu, bütün bir cemaati nefret söylemi bigi ortaya da koymayalım ama tarikat dayanışmasının olduğu bu şahsın bir türlü görevden alınmamasıyla ortaya çıkıyor.”

NEDEN DİNİ EĞİTİM VEREN KURUMLARDA TACİZ OLAYLARI YAŞANIYOR?

“Tarikatlar, cemaatler kapalı yapılardır. İnsan ilişkileri doğal seyrinde yürümez. Erkekler ve kadınlar karşı cins olarak ayrılır. İnsanın doğal ilişki seyrinden çıkarılması ve kapalı bir yapıya büründürülmesi bu tür yönelimleri de beraberinde getiriyor. İşin içine tarikat dayanışması girince olay kol kırılır yen içinde kalır misali üzeri kapatılıyor.

Herkesin zorla İmam Hatip’e gönderilmesi, herkesin bir tarikata ve cemaate itilmesi, kadın erkek ilişkilerinin doğal seyrinden çıkartılmaya çalışılması, kadın ve erkeğin birbirinden korkan bir yapıya büründürülmesi ve toplumun muhafazakarlaşma adı altında git gide içe kapanır bir hale getirilmesi taciz, tecavüz ve buna benzer olayların artmasını da beraberinde getiriyor.”

2027500cookie-check‘Ensar Vakfı’nda yaşananlar kadar vahim’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.