Ensar’da karar çıkt: 508 yıl 3 ay

Sanık Öğretmen Muharrem Büyüktürk için ilk duruşmada karar çıktı! Mahkeme kararı sanığın yüzüne okudu. Üst sınırdan ceza verildi İndirim almadı! Sanık Büyüktürk, 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.İşte Karaman’dan gelen son dakika haberleri..

Son dakika: karaman Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma, sanık Büyüktürk ile tanıkların ifadelerinin alınmasıyla tamamlandı. Karar öncesi gazeteciler de içeriye alındı.

Kararı açıklayan mahkeme başkanı, sanığa, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “hürriyeti tahdit”, “kasten yaralama” ve “müstehcen görüntüleri izletme” suçlarından toplam 508 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında sınıf öğretmeniyken Muharrem Büyüktürk’ün 10 küçük mağdura farklı zamanlarda cinsel istismarda bulunduğu kanaatine vararak, Karaman Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası açmıştı.

Mahkeme, bazı öğrencilere istismarda bulunulduğu iddiasına ilişkin, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “hürriyeti tahdit”, “kasten yaralama” ve “müstehcen görüntüleri izletme” suçlarından hazırlanan iddianameyi kabul etmiş, sanık hakkında 600 yıla yakın hapis cezası istenmişti.

İŞTE SANIĞIN ŞOK İFADELERİ

Suçlamaları reddeden sanık M.B’nin, “Ben hiçbir şey yapmadım. Çocuklar kendi kendilerine yapmış. İyi bir öğretmenim. Kitap okuttum, tiyatro oynattım. Hakkım gasbediliyor.” dediği belirtildi.

“Baba gibi yaklaştım”

Meslekte başarılı bir öğretmen olduğunu savunan M.B’nin, çocuklara da derslerinde sürekli doğa ve hayvan sevgisini aşıladığını söylediği bildirildi.

Sanık M.B’nin, “Babasız büyüdüm, çocuklardan birisi de babasız büyümüştü. Onlara adeta baba gibi yaklaştım. O çocuğu üvey babasından korudum. Çocuklara ders vermeyi defalarca bırakmak istedim ancak aileler beni bırakmadı” şeklinde savunma yaptığı öğrenildi.

Mahkeme heyeti, karar öncesi duruşmaya ara verdi.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında sınıf öğretmeniyken M.B’nin 10 küçük mağdura farklı zamanlarda cinsel istismarda bulunduğu kanaatine vararak, Karaman Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası açmıştı.

Mahkeme, bazı öğrencilere istismarda bulunulduğu iddiasına ilişkin, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “hürriyeti tahdit”, “kasten yaralama” ve “müstehcen görüntüleri izletme” suçlarından hazırlanan iddianameyi kabul etmiş, sanık hakkında 600 yıla yakın hapis cezası istenmişti.

KAPALI DURUŞMA YAPILDI

Kapalı oturum olarak yapılacak duruşmaya basın mensupları alınmadı.

Duruşmaya ilk olarak davaya müdahil olmak isteyen baroların çocuk hakları komisyonları ile bireysel olarak katılmak isteyen avukatların talepleri alındı.

CHP’nin davayı takip etmesi için kurduğu komisyonda bulunan milletvekilleri de duruşmaya geldi.

Heyet, duruşma kapalı olacağı için, gözlemci ve izleyici olarak bulunan siyasetçiler ve sivil toplum kuruşların salonu boşaltmasını istedi. Karara itiraz eden CHP’li milletvekilleri salonu terk etmedi. Bunu üzerine mahkeme heyeti, duruşmaya bir süre ara verdi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Duruşma nedeniyle polis, kentin girişinde kontrol noktası oluşturup, kente giriş ve çıkışlarda kimlik kontrolü yapıldı.

Çevre illerden de takviye polis ve TOMA getirilirken, adliyenin çevresindeki caddelerin kapatılacağı, adliyenin otoparkın hiçbir araç alınmayacağı, adliyeye başka bir işlem için gelenlerinde tek tek arama noktalarında üst aramasından geçirilerek içeri alınacağı belirtildi.

SON DAKİKA: VALİLİKTEN YASAK

Karaman Valiliği de duruşma nedeniyle, davanın devam ettiği süre boyunca Karaman il sınırları içerisinde her türlü toplanma, basın açıklaması, toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, oturma eylemi, stant açma, çadır kurma vb. etkinlikleri yasakladı.

600 YILA YAKIN HAPİSLE YARGILANIYOR

Karaman’da ,Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda görevli sınıf öğretmeni Muharrem B., 10 erkek öğrenciye ‘cinsel istismarda’ bulunduğu iddiasıyla geçen 5 Mart günü tutuklanmıştı.

Sanık, “kasten yaralama”, “çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik”, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi Hürriyet yoksun kılma”, “çocuğun cinsel istismarı” suçlarından 600 yıla yakın hapis istemiyle yargılandı.

1484740cookie-checkEnsar’da karar çıkt: 508 yıl 3 ay

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.