Şenyiğit’ten veda mesajı

Şenyiğit’in veda mesajı aynen şöyle:


“Eylül 2005 tarihinden bu yana yürütmekte olduğum KKTC Londra Temsilciliği görevimi 1 Haziran 2007 itibarıyla tamamlayarak KKTC’ne dönüyorum.


İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türk soydaşlarımız KKTC’de yaşayan soydaşlarının bölünmez bir parçasıdır ve öyle olmaya devam edecektir.  KKTC Devleti ve Hükümeti,  sizlerin her zaman yanınızda olmaya ve İngiltere’de siz değerli yurttaşlarımızı temsil etmekte olan Sivil Toplum Örgütleri ile bağlarını güçlendirmeye devam edecektir. Sizlerin ve çocuklarınızın kültürümüzü yaşadığınız yerlere onurla taşıma ve İngiltere gibi çok kültürlü bir ortamda  en az diğer kültürler kadar zengin olan Kıbrıs Türk kültürünü  tanıtma çabalarınızda Devletimizin desteğinin artarak süreceğinden kuşkunuz olmamalıdır.


Kıbrıs sorununun iki kesimli, siyasi eşitliğe dayalı bir temelde çözüme ulaşması hedefimizde hepimizin bireyler olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmemiz gerekmektedir. Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs sorununu dünyaya anlatmalarında siz değerli soydaşlarımızın ve İngiltere’deki Kıbrıslı Türk Sivil Toplum Örgütlerinin çaba sarfedeceğinden hiç şüphem yoktur.  Kıbrıslı Türklerin uluslararası alanda hakettikleri yeri alabilmeleri ve dünyaya seslerini duyurabilmeleri için İngiltere’de yaşayan soydaşlarımızın birlik halinde duyuracakları güçlü ses, KKTC’de yaşayan tüm Kıbrıslı Türklere güç verecektir.


Görevim süresince göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve işbirliğinden dolayı siz sayın yurttaşlarımıza, tüm Sivil Toplum Örgütlerine ve değerli basın mensuplarına teşekkürlerimi iletir,  daha mutlu ve barış dolu yarınlara birlik ve beraberlik içerisinde yürümeyi dilerim. Saygılarımla…”

801930cookie-checkŞenyiğit’ten veda mesajı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.