EOKA’cılar ile ‘Ohi’ciler ortaklık yapıyor

Gazete,  “Ohi Mücadelecileri Kıbrıs’ı Kurtarma Hareketi Oluşturdu – İki Kesimli Çözümü Kabul Etmiyorlar” başlığıyla yansıttığı haberinde, “Kıbrıs’ı Kurtarma Hareketi” katılımcılarının ortak paydasının; referandumlardaki tavırları  ve Annan planına verdikleri “ohi” (hayır) yanıtı olduğunu yazdı.


“Kıbrıs’ı Kurtarma Hareketi”nin son günlerde dağıttığı broşürlerle  kurulduğunu ilan ettiğini ve halka, harekete katılma çağrıları yaptığını kaydeden gazete, haberini şöyle sürdürdü:


“Hareket; federal çözüme ve iki toplumun eşitliğine kat’i suretle karşı olduğunu belirtiyor. Başkan Papadopulos’un BM Genel Sekreter Yardımcısı’nın ve Mehmet Ali Talat’ın görüşmeleri konusunda ise kaygı belirtiyor ve ufukta görünen tehlikeler konusunda uyarıyor.


Hareket, varılan anlaşmanın Avrupa olgularını görmezden geldiğini, AB’nin ilke ve değerlerini etkisizleştirdiğini, Kıbrıs sorununun çözümü prosedürlerine İngilizleri ve Amerikalıları da dahil ettiğini savunuyor. Buna paralel olarak, Annan planının reddedilmesinden sonra yeni müzakerelerin yine aynı hilkat garibesinden başlıyor olması nedeniyle, iki toplumlu iki kesimli federasyon çözümünün ve siyasi eşitliğin kabul edilmesinin büyük bir hata olacağını belirtiyor. Hareket, her şeyin; Türkiye’nin işini kolaylaştırmaya yönelik olduğu görüşünü de ortaya koyuyor.”

691290cookie-checkEOKA’cılar ile ‘Ohi’ciler ortaklık yapıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.